U trendu

Grupa B: PSV pobedio Mančester, teška povreda Šoa

Fudbaleri PSV-a pobedili su večeras na svom terenu Mančester junajted sa 2:1 u prvom kolu Grupe B Lige šampiona, dok je Volfsburg u istoj grupi bio bolji od CSKA sa 1:0.

Golove za PSV postigli su Ektor Moreno u 47. minutu i Lusiano Narsing u 57, dok je jedini gol za Junajted postigao Memfis Depaj u 41. minutu.

Prvo poluvreme duela u Ajdhovenu obeležila je povreda Luka Šou, koji je polomio nogu nakon intervencije Ektora Morena. Šou se sredinom poluvremena pomoć na terenu ukazivala desetak minuta pre nego što je na nosilima iznet sa terena.

U 41. minutu Junajted je stigao do vođstva. Memfis Depaj, bivši igrač PSV-a, lepo je prošao po levoj strani, prevario je nekoliko protivničkih igrača i poslao loptu kroz noge golmana PSV-a za 1:0.

U nadoknadi vremena PSV je stigao do izjednačenja. Maksim Lestijen je izveo korner, Moreno je šutirao glavom, a loptu je na putu ka golu zakačio Blind i ona je završila iza leđa Davida de Hee.

PSV je u 57. minutu stigao do potpunog preokreta, a strelac je bio Lusiano Narsing, koji je glavom savladaom De Heu.
 
Volfsburg je na svom terenu slavio protiv CSKA sa 1:0 i tako upisao prve bodove u Ligi šampiona.

Jedini gol na meču postigao je Julijan Dreksler u 40. minutu. Posle centaršuta sa leve strane Dreksler je prvo šutirao glavom, golman CSKA je odbranio taj udarac, ali nije mogao i drugi. Natrčao je Dreksler na odbijenu loptu i zakucao je u mrežu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.