U trendu

Grupa D: Siti siguran protiv Sevilje, remi Borusije i Juventusa

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su večeras u gostima Sevilju sa 3:1 u utakmici četvrtog kola Grupe D Lige šampiona.

Siti je silovito ušao u meč, pa je već posle osam minuta igre stigao do prednosti. Fernandinjo je sjajno uposlio Rahima Sterlinga, koji je utrčao u kazneni prostor, šutirao sa ivice peterca i savladao golmana domaćih.

Posle samo četiri minuta na semaforu je pisalo 0:2. Vilfred Boni je šutirao, njegov udarac je uspeo da zaustavi Serhio Riko, ali je Fernandinjo dobro ispratio taj napad, natrčao da odbijenu loptu i poslao je u mrežu.

I pored ranog vođstva Sitija, Sevilja se nije predavala, pa je uspela da smanji na 1:2 u 25. minutu, a strelac je bio Benoa Tremulinas. Koke je, pre toga, sve sam uradio, prošetao se kroz šesnaesterac gostiju, tako da Tremulinas nije bilo teško da savlada Džoa Harta.  

U 36. minutu Mančester siti je ponovo stekao dva gola prednosti, pošto je Boni sjajno završio dobar napad Hesusa Navasa.

U drugom poluvremenu nije bilo golova.

U drugom meču Grupe D, Borusija iz Menhengladbaha i Juventus odigrali su nerešeno 1:1.

Borusija je u prvom poluvremenu bila bolja i opasnija, a do prednosti je stigla u 18. minutu golom Fabijana Džonsona, koji je iskoristio dobru asistenciju Rafaela, ali i slabu intervenciju odbrane Juventusa.

Juventus je do prve prave prilike stigao tek u 44. minutu, a tu priliku je u gol pretvorio Štefan Lihtšajner.

Juventus je na početku drugog poluvremena, u 53. minutu, ostao sa igračem manje na terenu pošto je Ernanes dobio crveni karton, ali Borusija to nije kaznila, pa je ostalo 1:1.

Mančester siti je, posle četiri odigrana kola, prvi na tabeli Grupe D sa devet bodova, Juventus je drugi sa bodom manje, Sevilja ima tri, a Borusija dva boda.

U petom kolu Mančester siti dočekuje Borusiju, dok Sevilja na svom terenu igra protiv Juventusa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.