U trendu

Grupa E: Preokret Barselone, BATE pobedio Romu

Fudbaleri Barselone zabeležili su prvu pobedu u Ligi šampiona ove sezone, pošto su na svom terenu, posle preokreta pobedili Bajer Leverkuzen sa 2:1, u drugom kolu Grupe E.

U drugoj utakmici večeri, BATE Borisov je pobedio Romu sa 3:2.

Barselona je sada prva sa četiri boda, Bajer i BATE imaju po tri, a Roma ima jedan bod.

Beloruski tim je posle pola sata vodio 3:0, a dvostruki strelac bio je srpski internacionalac Filip Mladenović, golovima u 12. i 30. minutu. Prvi pogodak dao je Igor Stasevič golom u šestom minutu. Oba gola Mladenovića bila su pametna i lepa. Prvi je dao sa oko 25 metara, a drugi skroz iskosa iz šesnaesterca.

Roma je počela da se vraća u život sredinom drugog poluvremena. Ijago Falke je dodao loptu Žervinju, a on je sigurno smestio ispod golmana Sergeja Černika.

Roma je tada krenula žestoko u napad, da bi u 82. minutu Vasilis Torosidis doneo nadu svom timu, pošto je smanjio na 3:2.

Barselona je igrala bez povređenog Lionela Mesija i trebalo joj je vremena da pronađe ritam i slomi goste, a uspela je to tek u finišu. Bajer je poveo  u 22. minutu, kada je Hakan Čalhanoglu izveo korner, a Kirjakos Papadopulos je bio najviši u skoku, a golman Mark-Andre ter Štegen nije imao šanse.

Krajem prvog poluvremena, obe ekipe su imale sjajne šanse. Prvo je Karim Belarabi iz Bjara lepo prošao i šutirao pod prečku, ali mu je Ter Štegen sjajno odbranio šut. Samo dva minuta kasnije, Nejmar je dobio loptu u petercu, ali je pogodio stativu.

Bajer se držao do finiša meča, a onda su Serđi Roberto i Luis Suares u 80. i 82. minutu doneli potpuni preokret, tri boda Barseloni i veliko slavlje na Nou Kampu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.