U trendu

Gudurić: Zauvek ću pamtiti trojku protiv Partizana

Košarkaš Crvena zvezda Marko Gudurić, junak pobede nad Partizanom (87:86) u drugoj utakmici finala Superlige, izjavio je da mu je drago što je trojkom u poslednjim sekundama rešio duel i odveo crveno-bele na korak od odbrane titule prvaka Srbije.

Gudurić je sa oko devet metara pogodio preko ruke Vanje Marinkovića za brejk Zvezde i vođstvo od 2:0 u finalnoj seriji plej-ofa.

„Verovatno bih opet sve uradio isto, do kraja života pamtiću ovaj koš. Mnogo mi je drago što je ušla lopta u koš i što smo pobedili. Ipak, ne smemo da se opuštamo, moramo da ostvarimo još jedan trijumf“, rekao je Gudurić novinarima posle utakmice.

Gudurić, koji se nalazi na širem spisku reprezentacije Srbije, često je ove sezone znao da rešava utakmice u finišu, posebno u Evroligi.

„Tokom cele sezone imam samopouzdanja. Trener Radonjić mi veruje, kao i saigrači, a na meni je da nastavim u istom ritmu“, jasan je bio odlični šuter.

Ekipa Dejana Radonjića uspela da nadoknadi čak 20 poena minusa, posle odličnog početka Partizana. Gudurić navodi da nije očekivao odgovor večitog rivala posle ubedljivog poraza iz prvog duela.

„Ušli smo nervozno u mec, nismo očekivali ovakav odgovor Partizana, koji je odigrao odlično i veoma motivisano. Zasluženo su imali veliku prednost, ali smo na kraju snažno uzvratili i zaslužili trijumf“, zaključio je Gudurić.

Treći meč finalne serije između Crvene zvezde i Partizana igra se sutra od 21 sat, a nominalni domaćini su crveno-beli.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.