U trendu

Gužva u E grupi, može li Tošić u Monaku da zaleči derbi ranu?

Drugog dana četvrtog kola Lige šampiona mogao bi da bar donekle da „odmrsi“ bodovni čvor u E grupi, najizjednačenijoj i najuzbudljivijoj ove sezone u elitnom takmičenju.

Lider grupe Monako dočekuje četvrtoplasirani CSKA, ali sa samo tri boda više u odnosu na tim iz Moskve, gde je pred dve nedelje jedva isčupao remi u finišu.

Ruski šampion, čiji je standarni član Zoran Tošić, uzdrman putuje u kneževinu zbog poraza od ljutog i gradskog rivala Spartaka 3:1 minulog vikenda, ali bi dobar rezultat zalečio derbi ranu.

Ništa manje neizvesno neće biti ni u Londonu, gde Totenhemu dolazi Bajer iz Leverkuzena, kome „ne cvetaju ruže“ u Bundesligi i tek je na 10. mestu.

Ni londonski tim nije u sjajnoj formi, vezao je tri remija u engleskom prvenstvu, ali jedno je sigurno – kvalitet dve ekipe garantuje dopadljiv i napadčki fudbal.

U F grupi skoro sve je poznato, Borusija iz Dortmunda ima priliku da izbaci lisabonski Sporting iz trke za prolaz dalje, dok je Legija na „giljotini“ pred praznim tribinama u Varšavi protiv madridskog Reala.

Fudbaleri Lestera, koji posle tri kola imaju maksimalan učinak, u Kopenhagenu imaju prvu meč loptu za osminu finala Lige šampiona, dok Porto ne sme da ispusti trijumf na Dragau protiv Klub Briža ukoliko misli da ide dalje.

Juventus i Sevilja vode bitku za čelnu poziciju H grupe, šampion Italije ima nešto teži posao jer u Torino dolazi Lion, dok zagrebački Dinamo gostuje u Španiji.

Raspored utakmica:

E grupa: Monako – CSKA Moskva, Totenhem – Bajer Leverkuzen.

Tabela: Monako 5, Totenhem 4, Bajer 3, CSKA 2.

F grupa: Legija – Real Madrid, Borusija Dortmund – Sporting Lisabon.

Tabela: Borusija 7, Real 7, Sporting 3, Legija 0.

G grupa: Porto – Klub Briž, Kopenhagen – Lester.

Tabela: Lester 9, Kopenhagen 4, Porto 4, Klub Bridž 0.

H grupa: Juventus – Lion, Sevilja – Dinamo Zagreb.

Tabela: Juventus 7, Sevilja 7, Lion 3, Dinamo 0.

Sve utakmice igraju se sutra u standarnom terminu od 20.45.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.