U trendu

Gvardiola: Pobedili smo najbolji tim na svetu

Trener fudbalera Mančester Sitija Pep Gvardiola, posle pobede nad Barselonom (3:1) u Ligi šampiona, rekao je da je njegov tim savladao najbolji tim na svetu.

Gvardiola se revanširao nekadašnjem klubu za visok poraz u Kataloniji 4:0 pre dve nedelje, uz dva gola Ilkaha Gundogana i jedan Kevina de Brujnea, u noći u kojoj su „građani“ pokvarili jubilarni 90. pogodak Lionela Mesija u elitnom takmičenju.

„Uzeći u obzir da sam kratko u Sitiju i da smo igrali protiv najbolje ekipe na svetu, ovaj trijumf je od velike važnosti. Hteli smo da popravimo raspoloženje nakon slabijih rezultata i moji igrači uspeli su da ostave loš momenat iza sebe. Pokazali smo mnogo dobrih stvari i jako sam srećan“, rekao je Gvardiola posle utakmice.

Španac je izrazio zadovoljstvo što se u osmini finala Mančester Siti i Barselona neće sastati.

„Imali smo sreće što smo u istoj grupi. Preostaje nam da zabeležimo još jednu pobedu i odemo u narednu rundu“, izjavio je Gvardiola.

Barselona se nalazi na čelu C grupe Lige šampiona sa devet bodova, dva više od Mančester Sitija, koji u narednom kolu gostuje u Menhengladbahu Borusiji, a Katalonci u Glazgovu ekipi Seltika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.