U trendu

Hamilton i Fetel očekuju neizvesniju borbu za titulu u 2016. godini

Aktuelni šampion Formule 1, vozač Mercedesa Luis Hamilton, i četvorostruki svetski prvak Sebastijan Fetel iz Ferarija ocenili su danas da će borba za titulu izmedju te dve ekipe ove sezone biti neizvesnija nego prethodnih godina.

Šampionat Formule 1 ove sezone počinje 20. marta u Melburnu za Veliku nagradu Australije. Mercedes je potpuno dominirao u poslednje dve sezone, pošto je osvojio titule u konkurenciji konstruktora, Hamilton je osvojio dve titule u konkurenciji vozača, a njegov klupski kolega Niko Rozberg je oba puta bio drugi.

Ferari je na predsezonskim testiranjima imao najbrže vreme, a iako mnogi stručnjaci predvidjaju da će Mercedes ponovo biti bolji od konkurenata, trostruki svetski šampion Hamilton je rekao da u to nije siguran.

„Čini se da će ove godine biti neizvesnije. Mislim da Ferari ima iznenadjenje za predstojeću trku. Oni će nam biti mnogo bliži nego što pričaju. Dolaze tiho, ali će pokazati visok nivo“, rekao je Hamilton.

Fetel je ocenio da će Mercedes biti bolji u kvalifikacijama, ali da će u trkama biti neizvesnije.

„Na dobrom smo putu i napredujemo. Napravili smo iskorak tokom zime, ali posle prvih nekoliko trka videćemo da li je dovoljno veliki. Imamo plan, znamo šta želimo da radimo, znamo gde želimo da idemo i malo po malo, naam se da ćemo napredovati i veoma brzo biti u boljoj poziciji“, rekao je Fetel, koji je četiri šampionske titule osvojio s Red Bulom.

Fetel je ocenio da je ekipa Toro Roso mnogo napredovala i da bi američka ekipa Has mogla da bude iznenadjenje.

Ove sezone voziće se kvalifikacije po novom formatu, u tri segmena tokom kojih će u odredjenim vremenskim intervalima ispadati najsporiji vozači.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar