U trendu

Hamilton i Rozberg razočarani trkom u Singapuru

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je da je bio optimističan u vezi današnje trke Formule 1 za Veliku nagradu Singapura, ali da je, čim su se pojavili problemi, znao da je neće završiti.

Hamilton je u današnjoj trci krenuo sa šestog mesta, dobro je vozio i pratio je vodeće, ali morao je da odustane u 34. krugu, pošto su mu se par krugova ranije pojavili problemi na bolidu.

„Bio sam super optimističan. Lako sam pratio tri bolida ispred mene i mislio sam da imamo trku u svojim rukama. Bolid je bio dobar i čekao sam trenutak kada ću pojačati, ali onda sam izgubio pogon. Iz boksa su mi rekli da pokušam da promenim nešto, ali kada su me obišle dve Marusije video sam da sam poslednji. Kada su odmakli, znao sam da je gotovo“, rekao je Hamilton, preneli su britanski mediji.

Hamilton je danas jurio pobedu kako bi se izjednačio sa legendarnim Ajrtonom Senom sa 41 pobedom u šampionatu.

Šest trka pre kraja šampionata, aktuelni šampion Hamilton je prvi u generalnom plasmanu sa 252 boda, njegov klupski kolega Niko Rozberg je drugi sa 211, a treći je pobednik današnje trke, Sebastijan Fetel iz Ferarija sa 203 boda.

Rozberg je zauzeo četvrto mesto u Singapuru.

„Mala pozitivna stvar je što sam smanjio zaostatak za Hamiltonom, ali je veliki problem u tome što je ovaj vikend bio razočaravajuć – biti tako daleko od tempa… Moramo da se nadamo da će biti bolje u narednoj trci. Relativno sam samouveren, na osnovu prošlih rezultata, ali današnja trka bila je veoma razočaravajuća“, rekao je Rozberg.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar