U trendu

Hamilton: Imam puno poverenje u svoju ekipu

Vozač Mercedesa Luis Hamilton rekao je danas da ima puno poverenje u svoj tim i da neće odustati od borbe za šampionsku titulu, posle peha u trci Formule 1 za Veliku nagradu Malezije.

Aktuelni svetski šampion Hamilton odustao je u 41. krugu današnje trke na stazi Sepang pošto mu je eksplodirao motor. Britanac je pre odustajanja imao 20 sekundi prednosti. On je posle trke rekao da će tražiti odgovore od Mercedesa zbog čestih kvarova na motorima u njegovom bolidu.

Ekipa je održala sastanak posle trke, a Hamilton je zatim na društvenim mrežama naveo da ima 100 odsto poverenja u tim.

„Danas je bol neopisiv, ali zaista verujem da ti bog nikada ne daje više od onoga što možeš da podneseš. Ogromno hvala navijačima koji su stajali na jakom suncu, ili sedeli kod svojih kuća, gledajući me i podržavajući me celog vikenda. Veoma sam zahvalan. Imam 100 odsto poverenja u moj tim, naporno su radili na stazi i u fabrici i njima želim mnogo da zahvalim“, naveo je Hamilton.

Hamiltonov klupski kolega Niko Rozberg osvojio je treće mesto, iza vozača Red Bula Danijela Rikarda i Maksa Verstapena, pa je stekao 23 boda prednosti u generalnom plasmanu.

„Znam da smo imali sve ove probleme, ali ne radi se o tome kako padnemo, već kako ćemo ustati. Ne definiše nas ono kakvi smo u trenucima udobnosti, već kakvi smo kada se suočavamo sa nevoljama. Mi smo šampioni i tako ćemo nastaviti dalje. Ja nikada, mi nikada, nikada nećemo odustati“, rekao je trostruki svetski prvak Hamilton.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.