U trendu

Ibrahimović napušta reprezentaciju posle EP

Najpoznatiji švedski fudbaler Zlatan Ibrahimović rekao je danas da će posle Evropskog prvenstva koje je u toku završiti reprezentativnu karijeru.

„Poslednja utakmica Švedske na Euru biće i moja poslednja za Švedsku, tako da se nadam da to neće biti sutra. Nadajmo se da će potrajati što može duže“, rekao je 34-godišnji napadač u Nici.

Švedska sutra igra protiv Belgije meč trećeg kola Grupe E na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Ako „vikinzi“ izgube, biće eliminisani sa EP, ali je Ibrahimović rekao da ne bi bio razočaran takvim krajem njegove reprezentativne karijere.

„Razočaravajući kraj – nikad. Vrlo sam ponosan što sam kapiten Švedske i ponosan sam na sve što sam ostvario. Hvala svim navijačima, jer su mi oni omogućili da postignem ono što sam hteo da postignem. Za mene razočarenje ne postoji, postoje samo ponos i zahvalnost, velika zahvalnost“, rekao je popularni Ibra.

On je istakao da neće igrati za reprezentaciju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, pošto se nalazi na širem spisku reprezentacije.

Ibrahimović je najbolji strelac u istoriji švedske reprezentacije sa 62 postignuta gola. Nastup u sredu biće mu 116. u karijeri, po čemu će izbiti na deobu šestog mesta.

Švedska još nije postigla gol na šampionatu, a verovatno će joj trebati pobeda nad Belgijom da bi se plasirala u osminu finala, pošto je u prva dva kola remizirala sa Irskom i izgubila od Italije.

„Odlazak naše najveće zvezde je veliki gubitak. Imamo u reprezentaciji jednog igrača koji je stvarno na istom nivou sa Lionelom Mesijem i Kristijanom Ronaldom, a to je Zlatan Ibrahimović“, rekao je selektor Švedske Erik Hamren.

Selektor je kazao da je Ibrahimović „u januaru ili februaru“ razgovarao sa njim o povlačenju, ali da je to tek danas potvrdio.

„Mislim da Švedska ima lepu budućnost u fudbalu, ali bi gubitak Zlatana Ibrahimovića bio veliki gubitak. Ne samo kao strelac, već kao pojedinac koji je zaista pomogao švedskom fudbalu“, rekao je Hamren.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar