U trendu

Ibrahimovićeva životna lekcija: Moj menadžer me je naučio pameti

Zlatan Ibrahimović je javnosti otkrio detalje svog prvog susreta sa uglednim menadžerom Minom Raijolom, sa kojim sarađuje čitav niz godina. On otkriva kako je Raijola bio taj koji ga je naučio pameti.

„Obukao sam Guči jaknu, stavio zlatni sat, parkirao Porše ispred ulaza u restoran. Očekivao sam menadžera, a tamo je stigao čovek u običnoj majici i pantalonama, sa ogromnim trbuhom. Izgledao je kao jedan od Sopranosa“, objašnjava Ibrahimović.

„Seli smo u restoran, a on je naručio hranu. Nešto smo počeli da pričamo, a on je izvukao papir sa gomilom imena i brojeva. Kaže mi: ‘Vijeri, 24 gola u 27 utakmica, Inzagi 20 golova u 25 utakmica…Ibrahimović 5 golova u 25 utakmica. Misliš li da te mogu prodati sa takvom statistikom? Misliš da nekoga impresionira tvoj sat ili Porše?’“, dodaje slavni Šveđanin.

Raijola je potom Zlatana pitao želi li da postane najbolji na svetu, na šta je ovaj odgovorio potvrdno. Usledio je savet kako da to napravi.

„Prodaj sve automobile, satove i treniraj tri puta napornije jer si trenutno statistički očajan“, rekao mu je Raijola.

Ibrahimović je savet poslušao i postao je skromniji i više oran za rad.

„Počeo sam na treninge da idem u klupskom Fiat Stilu. Bilo je dosadno i ponižavajuće, ali davao sam sve od sebe na treninzima i utakmicama“.

Rezultati su itekako vidljivi, budući je danas Ibrahimović jedan od najboljih i najplaćenijih fudbalera sveta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.