U trendu

Ilić: Naša deca su radila protiv interesa Partizana

Kapiten fudbalera Partizana Saša Ilić rekao je danas da mu je teško pao poraz od Augsburga, ali da ga još više boli odnos nekih igrača na toj utakmici.

„Teško mi je jer je Partizan ispao iako nije morao. Brine me i boli to što je puno igrača radilo neke stvari kao da im nije bio bitan Partizan. Morali smo da budemo pametniji i to nema veze s godinama“, rekao je Ilić za Sportski žurnal.

Fudbaleri Partizana eliminisani su u četvrtak iz Lige Evropa, pošto su u Beogradu izgubili od Augsburga 1:3. Crno-beli su pred utakmicu poslednjeg kola bili u veoma dobroj situaciji za prolaz u šesnaestinu finala i pored boda i pobede, odgovarao im je čak i poraz od 0:2 ili 1:2.

Partizan je do 88. minuta gubio sa 1:2 i imao aktivan rezultat, ali je tada Bobadilja postigao gol i odveo svoj tim u drugu fazu Lige Evropa.

Ilić je tu utakmicu posmatrao sa klupe, jer mu trener Ljubinko Drulović nije pružio šansu. On je u razgovoru za Žurnal nabrojao nekoliko situacija sa tog meča, koje su igrači Partizana „morali drugačije da završe“.

„Darka Brašanca mnogo volim, ali, Braš, ako voliš Partizan, moraš da padneš, a ne da vučeš loptu i šutiraš. Ako svira penal – super, crveni karton, gol – 2:2… Ako izvuče van šesnaesterca, opet je dobro – ležiš minut, slobodan udarac, dok se postavi živi zid, prošla su još dva! A ti hoćeš da daš gol… Umesto da gurne loptu Nikoli Ninkoviću, on je šutirao…“, naveo je Ilić.

Sledeću kritiku Ilić je uputio na račun Andrije Živkovića.

„Živković šest puta šutira. Stani dete. Dodaj loptu nekome. Polako…“, rekao je Ilić.

Kapiten Partizana je imao zamerke i na igru Nikole Ninkovića.

„Isto i za njega važi – može da doda Abubakaru, on šutira… Mogu da razumem Abua kad hoće po svaku cenu da da gol, ali nekoga ko je prošao Partizanovu školu i kog po prirodi mora da boli poraz, zaista ne shvatam i zato ovo i pričam. To sam im i rekao jer su oni nosioci Partizana. To me ubija. Šta je interes Partizana, da ti daš gol ili da prođemo dalje“, rekao je Ilić.

Ilić nije imao kritike samo na račun mladih fudbalera, već i na račun onih starijih i iskusnijih.

„Ja Stefana Babovića volim kao da mi je brat, ali, zašto ti koji imaš 29 godina centriraš u 86. minutu umesto da čuvaš loptu, da se uvučeš kod korner zastavice i pokušaš da iznudiš korner, aut? Pa šta i da ti ode lopta u gol-aut, bolje je i to od centaršuta kad nema ko da skoči. Fabrisio je stranac, ne oseća to što osećamo mi koji smo odrasli u Partizanu, zato ne zameram njemu nego nama“, rekao je Ilić.

Ilić nije želeo da govori o treneru Druloviću, čak ni posle pitanja da li je tačno da se posle utakmice verbalno sukobio sa njim.

„Trener nije pitanje za mene. Ono što mogu da pričam, već sam rekao i ne zato što sam ljut jer nisam igrao… Kome bi danas bilo bitno ko je igrao i ko je dao gol, da smo izgubili 1:2 ili da je bilo 2:2? Baš bi me bilo briga koju će ocenu novinari da mi daju da sam uradio nešto dobro za ekipu, a da se to sa tribine nije videlo. Ne možeš da kažeš: nisam video saigrača, ili nisam osetio da me protivnički fudbaler vuče. Ne, reci: hteo sam da dam gol“, rekao je Ilić.

„Ponavljam, Žile, Džigi i Braš su deca Partizana i njima to niko ne treba da kaže, oni sami moraju da znaju šta je interes kluba. Ja bih pao za penal i valjao se po terenu dva minuta i bilo bi me baš briga da li ste mi dali četvorku ili peticu jer nisam šutnuo a mogao sam da dam gol“, zaključio je Saša Ilić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar