U trendu

Imamo plan za prvo mesto

Srbija je prvi deo kvalifikacija završila na drugom mestu iza Republike Irske, ali selektor Slavoljub Muslin, veruje da će korak dalje napraviti sledeće godine, kada bude mnogo bitnije.

Opšta je ocena posle gostovanja u Kardifu da su Orlovi bili bolji od Velšana, ali da je na konačan ishod uticala i gruba igra domaćina. Dušan Tadić je najgore prošao, međutim kako je rekao velškim novinarima, Srbi nisu mekan narod, tako da je izdržao muški od početka do kraja sve udarce.

Analizirajući meč u Kardifu, Slavoljub Muslin je baš  apostrofirao neverovatno grubu igru rivala.

– Sređujemo utiske posle utakmice u Kardifu. Iskreno iznenadili su me Velšani jer su igrali grublje nego obično. To mi je zasmetalo, iako je fudbal muški sport. Drago mi je, međutim da moji igrači nisu odgovarali na tu vrstu provokacije jer je grubost na terenu bila na limitu. Uspeli smo bez obzira na sve da se vratimo, a u drugom poluvremenu smo čak i dominirali – rekao je Slavoljub Muslin, selektor reprezentacije Srbije.

Vreme je isticalo, da li ste se možda uplašili da će igrači izgubiti strpljenje i krenuti kao što je bio slučaj ranije da igraju nervozno?

– Ponosan sam na igrače. Bila je ovo dobra nedelja za njih jer su pokazali da su pobednici sposobni da igraju moderan fudbal. Nisam sumnjao u moje igrače nikada, bio sam optimista od početak do kraja meča.

Iako ste odlično uradili analizu Velšana i zatvorili Alena i Remzija, Bejl je uspeo da pogodi mrežu Srbije?

– Moji pomoćnici su dobro odradili poslao, svi su dali doprinos u pripremi utakmice i šteta što nismo pobedili. Zahvalan sam i malobrojnim srpskim navijačima na tribinama koji su nas bodrili od prvog do poslednjeg minuta. To nam mnogo znači. Ono što je, takođe bitno jeste da nismo igrali kukavički, dobili smo na samopouzdanju, moglo je bolje ali i gore kada je Bejl pogodio stativu.

Da li vas je iznenadila pobeda Republike Irske protiv Austrije, dva glavna favorita u našoj grupi, sada su na trećoj i četvrtoj poziciji?

– Malo mi je žao što smo izgubili prvo mesto, ali važno je biti prvi na kraju. Irci se od starta kvalifikacija počevši od utakmice sa nama provlače. Čuo sam da je Austrija imala dosta šansi i da je po igri zaslužila da pobedi. Sreća očigledno prati Irce, verovatno je zaslužuju borbenošću, ali treba biti obazriv. Što se tiče nas uzeli smo osam bodova, dva po utakmici. Ako budemo nastavili ovako sigurno ćemo biti prvi sa 20 bodova. Stekli samopouzdanje postali pobednici, vraćamo kult reprezentacije. Nadam se da ćemo imati veliku podršku navijača u junu kada igramo na domaćem terenu. Pre toga nas u martu čeka meč sa Gruzijom u gostima.

Šta očekujete od utakmice u Harkovu i da li će šansu dobiti igrači sa manjom minutažom u kvalifikacijama?

– Dobro je za sve da budu u takmičarskom ritmu. Za neke je utakmica u Ukrajini prilika da se pokažu. Imaćemo samo tri izmene, ali se nadam da neće biti povreda – zaključio je Muslin.Sutra protiv Ukrajine

Reprezentacija Srbije putuje danas u Harkov gde je sutra očekuje prijateljska utakmica protiv domaće selekcije Ukrajine. Ovo će ujedno biti i poslednji meč za izabranike Slavoljuba Muslina u ovoj godini. Od marta meseca i utakmice sa Estonijom, kada je i započet niz dobrih rezultata Orlovi ne znaju za poraz.

Pobede su ostvarili u 2016. godini protiv Estonije, Kipra, Izraela, Moldavije i Austrije, dok su nerešeno igrali sa Rusijom, Republikom Irskom i Velsom.

Jedini poraz ove godine Srbija je doživela u martu protiv Poljske u Gdanjsku.

Bez Stojkovića i Nastasića u Harkov

Prvi golman reprezentacije Srbije Vladimir Stojković neće putovati danas u Harkov na sutrašnju utakmicu sa selekcijom Ukrajine zbog povrede.

Ovo će biti dobra prilika da selektor Muslin proveri još jednom druga dva golmana Rajkovića i Jovanovića.

– Stojković ima problem sa ramenom i neće krenuti sa ekipom za Ukrajinu. U klub se vratio i Matija Nastasić. Još ranije smo dobili dopis od Šalkea da mu dozvolimo da se vrati ranije u Nemačku. Nastasić je odigrao mnogo utakmica u kratkom periodu u Ligi Evrope i prvenstvu. Izašli smo im u susret, tako da se on vratio u Nemačku. Ostali su svi tu i biće u konkurenciji za utakmicu  – potvrdio je Muslin.

Tadić uz ekipu sa polomljenim nosem

Doktor reprezentacije Miodrag Mladenović potvrdio je juče da je igrač Velsa Tejlor, polomio nos srpskom vezisti Dušanu Tadiću.

– Utvrđen je prelom nosnih kostiju – rekao je doktor Mladenović.

Ipak, vezista Sautemptona nije otišao za Englesku.

– Tadić je izrazio želju da bude uz ekipu i u Harkovu, tako da će putovati sa nama – potvrdio je Muslin.

Teško je očekivati da će najbolji igrač dosadašnjih kvalifikacija igrati protiv Ukrajine sa polomljenim nosem, međutim selektor Srbije ima dovoljan broj igrača na toj poziciji. Kolarov želeo da dođeImao je želju i Aleksandar Kolarov da doputuje sa ekipom u Harkov, međutim najverovatnije neće uspeti da izdejstvuje dozvolu.

– Kolarov nam je rekao da bi krenuo sa nama u Ukrajinu, međutim ne verujem da će doći jer ima obaveze u klubu. Ne moramo da ga proveravamo svi znamo kakav je igrač – rekao je selektor Srbije.

(Miroslava Milanović, Politika)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.