U trendu

Infantino: Da zajedno povratimo ugled fudbal i Fife

Novi predsednik Fife Djani Infantino rekao je u svom prvom obraćanju delegatima nakon izbora u Cirihu da svi članovi te organizacije moraju vredno da rade da povrate ugled svetske kuće fudbala i samog sporta.

„Povratićemo ugled Fife i svi će nam aplaudirati na tome. Moramo da budemo ponosni na Fifu i moramo da se trudimo da svi budu ponosni na Fifu. Želim da radim sa svima vama, sa svih 209  članica“, rekao je Infantino nakon izbora.

Niko na današnjim izborima u prvom krugu nije dobio dvotrećinsku većinu, zbog čega je održan drugi krug, u kome mu je bila dovoljna prosta većina.

Ovaj švajcarski fudbalski administrativac, nekadašnji potpredsednik Uefe, preuzeo je rukovodjenje Fifom na vanrednom kongresu i vanrednim izborima koji su održani da bi se svetska kuća fudbala reformisala nakon brojnih korupcijskih skandala.

„Moramo da se vratimo fudbalu. Fudbal i Fifa su prošli kroz teška i tužna vremena, ali sada je to završeno. Moramo da izvršimo reforme, da uvedemo dobru vladavinu i transparentnost. Ali i poštovanje, koje ćemo povratiti kroz vredan rad“, rekao je Infantino.

On je zahvalio svima na učešću u izborima.

„Hvala vam svima na sportskom nadmetanju. Jedan može da pobedi, a četvorica ne mogu. Ovo je sjajan pokazatelj demokratije u Fifi. Nameravam da budem predsednik svih vas. Putovao sam svetom i nastaviću to da činim“, rekao je Infantino.

Ovaj 46-godišnjak govorio je delegatima na engleskom i francuskom jeziku. Poseduje švajcarsko i italijansko državljanstvo, a po obrazovanju je advokat.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.