U trendu

Infantino: Podrška FSS mnogo znači, delimo istu viziju

Predsednik FIFA Đani Infantino izjavio je da mu je mnogo značila podrška Fudbalskog saveza Srbije u kandidaturi za mesto prvog čoveka najveće fudbalske organizacije na svetu.

„Podrška koju sam dobio od FSS mnogo mi je značila, jer sam od samog starta bio u prilici da uvidim da delimo istu viziju i snažnu posvećenost ka sportu koji volimo. Zahvalio bih se FSS i predsedniku Tomislavu Karadžiću, ali i da istaknem da sam kao predsednik FIFA potpuno privržen saradnji i radu za svih 209 članica FIFA“, rekao je Infantino za sajt FSS.

On je naglasio da je sportski centar FSS u Staroj Pazovi jedinstven projekat jer omoćućava da se srpski fudbal razvija na pravi način.

„Razvoj fudbala je za FIFA primarna misija, glavni cilj i svakog od članova svetske fudbalske organizacije. Upravo iz tog razloga je važno da takvi objekti budu sagrađeni, posebno za mlade igrače. A što se tiče organizacije u Fudbalskom savezu Srbije, mogao sam lično da se uverim koliko je efikasna dok sam bio u UEFA“.

Švajcarac je poručio se izgradnja nacionalnog stadiona u Srbiji može smatrati sledećim korakom ka napretku fudbalske infastrukture u zemlji.

„Moderni stadioni obezbeđuju bolje uslove i u značajnoj meri doprinose povećanju broja gledalaca, posebno među porodicama. To je dodatno oružje za postizanje uspeha i promociju fudbala kao igre“, zaključio je Infantino.

Prema njegovim rečima trijumf omladinaca Srbije na Svetskom prvenstvu na Novom Zelandu je rezultat sjajnog rada FSS sa mladim selekcijama i da jedva čeka da vidi mlade fudbalere na velikoj sceni i u seniorskoj konkurenciji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar