U trendu

Isa Hajatu privremeni predsednik Fife

Predsednik Afričke fudbalske konfederacije (CAF) Isa Hajatu obavljaće funkciju privremenog predsednika Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) dok ne istekne suspenzija odlazećem predsedniku Sepu Blateru, preneli su danas britanski mediji.

Etički komitet Fife uslovno je na 90 dana suspendovao Blatera, generalnog sekretara Fife Žeroma Valkea i predsednika Evropske fudbalske federacije (Uefa) Mišela Platinija.

Etički komitet Fife naveo je da su osnov za suspenzije Blatera, Valkea i Platinija istrage koje se protiv njih vode.

Hajatu će biti privremeni predsednik Fife, a Platinija će zameniti Španac Anhel Marija Viljar.

Hajatu je saopštio da će biti samo privremeni predsednik i da se neće kandidovati na izborima 26. februara naredne godine.

Blater, Valke i Platini su suspendovani iz svih fudbalskih aktivnosti, a sva trojica negirali su nepravilnosti.

Blater je u saopštenju koje su objavili njegovi advokati naveo da je razočaran, pošto Etički komitet nije poštovao svoja pravila i pružio mu priliku da bude saslušan.

Etički komitet Fife počeo je istragu protiv 79-godišnjeg Blatera nakon što je švajcarsko tužilaštvo otvorilo istragu.

On je optužen da je potpisao nepovoljan ugovor za Fifu vezano za televizijska prava, kao i za „nelojalnu isplatu“ Platiniju od 1,35 miliona funti, devet godina pošto je Francuz obavio posao za Blatera.

Valke je suspendovan sredinom septembra pošto ga je Fifin partner za prodaju i distribuciju ulaznica optužo da je koristio Fifine i Guglove imejl naloge za dogovaranje poslova za prodaju karata na crno, za utakmice na Svetskom prvenstvu u Brazilu prošlog leta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar