U trendu

Istražitelj preporučio devetogodišnju suspenziju za Valka

Istražitelj Etičkog komiteta Medjunarodne fudbalske federacije (Fifa) predložio je danas devetogodišnju suspenziju za generalnog sekretara svetske kuće fudbala Žeroma Valka.

Valk je suspendovan 8. oktobra pošto ga je Fifin partner za prodaju i distribuciju ulaznica optužio da je koristio Fifine i Guglove imejl naloge za dogovaranje poslova za prodaju ulaznica na crno, za utakmice na Svetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine.

Suspenzija je danas istekla, ali je produžena na još 45 dana, a predsednik istražne komore Kornel Brobli zaključio je slučaj i predložio devetogodišnju suspenziju.

Valk je negirao da je tražio gotovinu od prodaje ulaznica za Mundijal u Brazilu 2014. godine.

On je prestao da radi u Fifi 17. septembra, nekoliko sati pošto ga je bivši izraelski fudbaler Beni Alon optužio da je za veliki profit učestvovao u planovima za preprodaju ulaznica za Mundijal u Brazilu.

Valk je došao u Fifu 2003. godine kao direktor marketinga, ali je otpušten u decembru 2006. godine jer je učestvovao u neuspešnim pregovorima sa kompanijama Masterkard i Viza.

On je osam meseci kasnije postavljen za generalnog sekretara Fife i nadgledao je pripreme za Svetska prvenstva 2010. godine u Južnoj Africi i četiri godine kasnije u Brazilu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar