U trendu

Ivanović: Oktobar je mesec odluke

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je danas da veruje da dueli sa Moldavijom i Austrijom, neće ništa odlučiti, kao što je to slučaj bio u prošlom kvalifikacionom ciklusu, već da će to biti oni u oktobru naredne godine kada će biti poznati putnici na Svetsko prvenstvo u Rusiju.

„Dugačak je ciklus od dve godine. Trebalo bi da nam sledeći oktobar bude presudan i da odlučujemo o plasmanu u Rusiji. Do tog oktobra moramo da odradimo ovaj, a onda novembar i praktično celu godinu sledeću. Moramo da izađemo još bolji, ova ekipa zaslužuje plasman na Svetsko prvenstvo“, rekao je Ivanović novinarima u SC FSS u Staroj Pazovi.

Defanzivac Čelsija dodao je da bi bod protiv Republike Irske dobio na značaju, ukoliko bi Srbija ostvarila pobedu u Moldaviji u četvrtak.

„Tri boda protiv Moldavije su ista ona tri boda kao i protiv Austrije. Nama je potrebno da iz svake utakmice kupimo bodove. Reprezentacije koje zabeleže pobede protiv Moldavije i Gruzije mogu da računaju na plasman na Svetsko prvenstvo“.

Ivanović ističe da bi trijumf u Kišinjevu doneo potrebno samopouzdanje pred meč sa Austrijom u Beogradu.

„U reprezentativnom fudbalu svi imaju kvalitet i igraju na neku kartu. To je nešto što fudbal čini zanimljivim. Favoriti smo protiv Moldavije i pobeda nam je bitna da bismo dobili na samopouzdanju“.

Napadač Filip Kostić rekao je da bi sve sem pobede u Moldaviji bio veliki neuspeh.

„Očekuje dve teške utakmice u jako bitnoj nedelji za nas. Očekujem tri boda u Moldaviji, iako nijedan protivnik u grupi nije lak“, rekao je Kostić i potom se osvrnuo na utakmicu sa Austrijancima, čije igrače dobro poznaje iz Bundeslige.

„Pratio sam ih na Evropskom prvenstvu, znam ih dosta. Igrao sam sa Klajnom i Harnikom u Štutgartom, kvalitetni su igrači. Potrudiću se da postignem gol i nastavim niz“, izjavio je strelac prvog gola Srbije u kvalifikacijama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.