U trendu

Ivanović:Treba nam mesec dana zajedničkog rada što je nemoguće

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Branislav Ivanović ocenio je da nacionalnom timu nedostaje uigranost i da se nada da će do kraja godine pobedama rešiti to pitanje.

„Treba nam uigranost, da mesec dana radimo zajedno, izgledali bismo mnogo bolje. Naravno, to je nemoguće, teško je uraditi tako nešto. Ali, treba brzo da se menjamo iz kluba u reprezentaciju i ovo što smo do sada napravili zamrznemo u glavama i nastavimo u oktobru i novembru, da pobedimo utakmice koje nam predstoje“, rekao je Ivanović novinarima u Bordou.

Srbija je u petak protiv Jermenije tek u šestom kolu zabeležila prvu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, dok je u ponedeljak izgubila od Francuske u prijateljskom susretu.

Ivanović je utakmicu sa Francuskom, u kojoj je njegova ekipa poražena sa 1:2, ocenio kao pozitivnu.

„Kako je utakmica odmicala, imali smo sve više samopouzdanja. U drugom poluvremenu smo dominirali, imali smo svoje šanse i vidi se napredak. Videlo se koliko možemo da napredujemo. Ipak, dve različite stvari su kada se igra pod pritiskom i bez njega“, naveo je Ivanović.

Srbija je gubila 0:2 od Francuske posle 25 minuta, a Ivanović je rekao da mu smeta kako tim počinje utakmice u poslednje vreme.

„Imali smo dozu straha, nismo počeli kako je trebalo. Najviše mi smeta tih prvih 20 minuta, počnemo da igramo tek kad primimo golove. To su stvari koje možemo da popravimo. Moramo da se stisnemo i da napravimo grupu na terenu, kako protivnici ne bi mogli da nas probiju. Prvih pola sata bilo koje utakmice je najvažnije i treba da se izdrži“, kazao je kapiten srpskog nacionalnog tima.

Prema njegovim rečima, jedan od problema je i neuigranost odbrambene linije tima, s obzirom na to da se često menjaju defanzivci u postavi.

„Da bi ekipa napravila nešto, mora da se zna ko, kad i kako igra. Ceo ovaj ciklus nismo odigrali dve ili tri utakmice zajedno u poslednjoj liniji. To je bitno za ekipu da bi funkcionisala na pravi način“, dodao je Ivanović.

Ivanović je u poslednja dva susreta igrao u štoperskom tandemu sa Urošem Spajićem, kome su to bile do sada jedine utakmice u A reprezentaciji.

Upitan da komentariše Spajićevu igru, Ivanović je rekao da mu je teško da oceni onog ko igra pored njega.

„Spajić je budućnost ove reprezentacije. Prve utakmice u reprezentaciji nikome nisu idealne. On je par puta loše intervenisao, ali je isto tako pokazao koliko dobar može da bude u pojedinim momentima. Na njega se ozbiljno računa u budućnosti“, rekao je Ivanović.

On je dodao da mu je drago kada u reprezentaciji igra štopera, jer tako više može da pomogne mlađim saigračima.

„Kada igram štopera osećam se sigurno jer mogu više da pomognem mladim igračima koji igraju sa moje leve ili desne strane. Kada ekipa bude imala više samopouzdanja, moći ću više da se uključujem u napad“, kazao je Ivanović.

Reprezentacija Srbije će se sledeći put okupiti u oktobru, kada će igrati protiv Albanije i Portugala u završnici kvalifikacija za kontinentalni šampionat.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.