U trendu

Ivica Iliev novi sportski direktor Partizana

Bivši fudbaler Partizana Ivica Iliev imenovan je danas za novog sportskog direktora crno-belih i kazao je da mu je obaveza da radi „sa mnogo strasti“ i da klub „ostane na visinama“.

„Izuzetno mi je velika čast što sam postavljen za sportskog direktora. Ovo je funkcija u svetu sporta, fudbala najveća moguća. Moji zadatak i obaveza je da ga radim sa mnogo strasti i da napravimo veliku ekipu. Da naš Partizan ostane na visinama“, rekao je Iliev.

Iliev je u dva navrata igrao za crno-bele. Prvi put je za Partizan nastupao od 1997. do 2004. godine, a potom je u klub iz Humske igrao u sezoni 2010/11.

On je rekao da će na novoj funkciji pružiti svoj maksimum, a na pitanje novinara kako mu se čini ekipa Partizana, Iliev je rekao da želi da napravi bolju analizu.

„Želeo bih da bolje sagledam celu ekipu i da onda dam sud. Pozitivna strana ekipe je Liga Evropa i svi mi u klubu bismo mnogo voleli da prezimimo u Evropi. Moj cilj kao sportskog dirketora je da iz svakog igrača Partizana izvučem maksimum, a sa strukom da napravimo idealan plan kako bi igrači i došli do toga“, rekao je Iliev.

Na pitanje o pojačanjima, Iliev je rekao da postoje neki planovi, ali da u ovom trenutku ne želi o njima da priča.

„Predstoji nam prelazni rok, veoma bitan za klub… Planovi neke postoje, sa stručnim štabom treba da razgovaram i da zajedničkim silama napravimo prave poteze. Kao što sam rekao, situaciju treba adekvatnije sagledati. U nekim intervjuima sam spominjao da je odbrana problem, da primamo mnogo golova, međutim, ne mislim da je to samo problem odbrane, već kompletne ekipe, jer odbrana počinje od napadača. U svakom slučaju sada nije trenutak da pričamo o tome“, kazao je Iliev.

On je rekao da će mu biti velika prednost što je bio saigrač sa trenerom Ljubinkom Drulovićem i kapitenom Sašom Ilićem.

Njemu bi u Partizanu trebalo da pomognu bivši igrači Damir Čakar i Đorđe Pantić, koji će biti skauti.

Partizan od februara nema sportskog direktora, kada je Dragan Ćirić podneo ostavku posle nepuna dva meseca na toj funkciji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar