U trendu

Jadranska liga dala prednost Evroligi

Skupština Jadranske lige velikom većinom glasova dala je danas podršku Ulebovoj Evroligi, a ne novoj Fibinoj Ligi šampiona.

Kako se navodi u saopštenju regionalnog takmičenja, 11 delegata Skupštine glasalo je za Evroligu, koju je izabrala za prioritetno evropsko takmičenje, dok je jedan bio protiv.

U skladu sa tim, Skupština je dala ovlašćenje direktoru Krešimiru Novoselu i sportskom direktoru Žarku Čabarkapi da nastave i dovrše pregovore vezane za potpisivanje trogodišnjeg ugovora, koji će garantovati mesta u Evroligi i Evrokupu tokom naredne tri sezone.

Skupština je zaključila da Jadranska liga predstavlja „jedini put za napredak, promociju i razvoj košarke“ u regionu i da kao takva predstavlja „apsolutan prioritet“, navodi se u zaključku sa Skupštine.

„Jadranska liga je dala veliki doprinos afirmaciji i poboljšanju kvaliteta klubove čitavog regiona i košarke generalno. Jedini način za učešće klubova iz regiona u najvažnijim evropskim takmičenjima vodi kroz Jadransku ligu i to će ostati prioritet u narednom periodu“, navodi se u saopštenju.

Skupština Jadranske lige je održala sastanke s nacionalnim savezima Srbije, Hrvatske i Slovenije, a u saopštenju piše da je klubovi i savezi trebalo da mnogo bliže saradjaju u cilju razvoja svih košarkaških subjekata.

Saopšteno je i da su nacionalni savezi izrazili svoju punu podršku Jadranskoj ligi.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.