U trendu

Jelena Janković u osmini finala turnira u Sinsinatiju

Teniserka Srbije Jelena Janković plasirala se u osminu finala turnira u Sinsinatiju, pošto je večeras pobedila 19. teniserku sveta Amerikanku Medison Kiz sa 2:0 u setovima (7:6, 6:4).

Kiz je dobro počela meč, u četvrtom gemu napravila je brejk i povela sa 3:1, a posle osvojenog gema na svoj servis stekla je tri gema prednosti. Janković je nakon toga uzvratila, oduzela je servis protivnici u devetom gemu, a zatim je posle gema na svoj servis izjednačila na 5:5.

Obe su zatim osvojile po gem na svoj servis, pa je set odlučen u taj-brejku koji je 25. teniserka sveta Janković dobila sa 7:4.

Kiz je u prvom gemu drugog seta napravila brejk, ali je Janković odmah uzvratila i izjednačila na 1:1. Teniserke su nakon toga osvajale gemove na svoje servise, sve do 10. kada je Janković napravila novi brejk i posle četvrte meč lopte i nešto više od dva sata plasirala se u osmini finala.

Ona će u osmini finala igrati protiv pobednice duela osmog nosioca Čehinje Karoline Pliškove i Timee Baboš iz Mađarske.

Janković do sada nije igrala sa sedmom teniserkom sveta Pliškovom, dok je sa 83. teniserkom na WTA listi Baboš igrala jednom, ove godine na turniru u Dubaiju i pobedila sa 6:3, 4:6, 6:1.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar