U trendu

Jokićev dabl dabl u porazu Denvera, Bjelica postigao devet u porazu Minesote (VIDEO)

Košarkaši Vašingtona pobedili su noćas Denver sa 92:85 i ostvarili osmu pobedu u NBA ligi, a za poraženi tim srpski košarkaš Nikola Jokić postigao je 17 poena i 11 skokova.

Vašington je nadoknadio zaostatak od 14 poena iz prvog poluvremena, a do pobede ga je predvodio Bredli Bil sa 26 poena i pet asistencija. Džon Vol postigao je 15 poena uz sedam skokova i pet asistencija, a 15 poena dodao je i Makif Moris.

Najefikasnijiu u Denveru bio je srpski košarkaš Nikola Jokić „dabl dabl“ učinkom od 17 poena i 11 skokova. Danilo Galinari postigao je 14, a Jusuf Nurkić 13 poena i sedam skokova.

Košarkaši Čikaga pobedili su San Antonio sa 95:91 i naneli mu prvi poraz u sezoni na gostujućim terenima. Dvejn Vejd bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 20 poena, Džimi Batler dodao je 13 poena i devet skokova, dok su po 12 poena postigli Taj Gibson i Robin Lopes. Redžon Rondo postigao je 12 poena, devet asistencija i 10 skokova za Čikago koji je prekinuo niz od tri poraza.

San Antonio je posle serije od 13 pobeda na gostujućim terenima propustio priliku da izjednači rekord Golden Stejta iz prošle sezone, koji je na startu lige vezao 14 trijumfa. Poslednji poraz na gostovanjma Spursi su doživeli prošle sezone u polufinalu plej-ofa Zapadne konferencije od Oklahome.

Kavaj Leonard bio je najefikasniji medju Spursima sa 24 poena, osam skokova i pet asistencija, a Peti Mils ubacio je 16 poena. Bivši košarkaš Čikaga koji je ovog leta došao u San Antonio Pau Gasol dodao je 13 poena i 10 skokova.

Toronto je pobedio Minesotu sa 124:110 i naneo joj 13. uzastopni poraz u medjusobnim duelima u Torontu. Reptorse su do pobede predvodili Demar Derozan sa 27 poena, osam skokova i pet asistencija i Kajl Lori sa 25 poena i 11 asistencija. Dobru partiju prikazao je i Jonas Valančijunas sa 20 poena i 10 asistencija, što je njegov šesti „dabl dabl“ u sezoni.

Zek Levin bio je najefikasniji u Minesoti sa 29 poena, a Endru Vigins dodao je 25 poena. Karl Entoni Tauns postigao je 17 poena i 11 skokova, dok je srpski košarkaš Nemanja Bjelica za 13 minuta postigao devet poena i imao je tri skoka. Minesota je poslednji put pobedila u Er Kanada Centru 21. januara 2004. godine.

Golden Stejt pobedio je Jutu sa 106:99 predvodjen Stefenom Karijem koji je postigao 26 poena i Kevinom Durentom sa 21 poenom i 11 skokova. Sa druge strane najefikasniji je bio Rudi Gober sa 20 poena i 17 skokova.

Filadelfija je pobedila Nju Orleans sa 99:88 i prekinula niz od 23 poraza na gostujućim terenima. Ersan Iljasova predvodio je Filadelfiju sa 23 poena, a Serhio Rodriges dodao je 16. Džoel Embild postigao je 14 poena i imao je sedam skokova, četiri blokade i tri ukradene lopte.

Pelikansi su prva ekipa koja je na svom terenu izgubila od Filadelfije još od Orlanda 20. januara ove godine. Entoni Dejvis bio je najefikasniji sa 26 poena i 11 skokova, a Lengston Galovej dodao je 19 za Nju Orleans.

Memfis je pobedio Portland sa 88:86 poenima Tonija Daglasa sa linije za slobodna bacanja u poslednjoj sekundi. On je utakmicu završio sa 11 poena, od kojih je postigao šest poslednjih za Memfis. Najefikasniji u petoj uzastopnoj pobedi Grizlisa bio je Mark Gasol sa 36 poena.

U ekipi Portlanda Si Džej Mekalum postigao je 24 poena, Demjan Lilard 19, dok je Evan Tarner dodao 15 poena i 10 skokova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar