U trendu

Jovanović: Skvošlend je nelegalan, grad trpi štetu zbog njih

Direktor Sportsko-rekreativnog centra Pionirski grad, Ljubomir Jovanović, odbacio je danas navode Skvoš asocijacije Srbije (SAS) o nesprovođenju zakona u tom centru, rekavši da grad i država trpe štetu od Skvošlenda.

Jovanović je agenciji Beta rekao da je objekat Skvošlend nelegalan i da nema ni dozvolu za gradnju, niti upotrebnu dozvolu, kao i da je doneto rešenje o njegovom rušenju.

SAS je ranije danas objavio da uprava Pionirskog grada ne sprovodi sudska rešenja o otvaranju kapija, kao i da je Skvošlendu bespravno isključena struja.

„Kada sam postao direktor, napravio sam Pravilnik o kućnom redu, da bi se uveo red u haotično stanje u SRC Pionirski grad i da bi prestalo nekontrolisano ulaženje vozila u krug centra, po ulicama i po terenu. Jedan od prvih ciljeva bio je da se bezbednost dece podigne na najviši nivo. Zato je zatvorena ta kapija na ulazu koji je i zvanično pešački, a pošto su nam često kidali lance, bili smo prinuđeni da je zavarimo“, rekao je Jovanović.

On je kazao da je Skvošlendu uskratio priključenje na struju Pionirskog grada i da je upravi tog objekta predložio da se sam priključi na EPS, ali da je uprava to odbila.

„Taj objekat nema nijednu dozvolu i doneto je rešenje o njegovom rušenju. Ja kao odgovorno lice ne mogu takvom objektu odobriti priključenje na struju Pionirskog grada“, rekao je Jovanović.

On je dodao da Skvošlend nije plaćao utrošenu struju iz brojila, već da je uprava sama pravila račun, zbog čega je angažovan veštak koji je utvrdio da je uprava Cenra pravilno računala električnu energiju.

SAS je danas objavio i sudska rešenja koja nalažu da se kapija otvori i struja uključi.

„Kako je moguće da u 10 sati podnesete prijavu sudiju i već u 12 da pošaljete izvršitelja, a da pritom ne saslušate drugu stranu? Nikakvih radnji na kapiji nije bilo posle odluke sudskih izvršitelja, jer Centar poseduju drugu kapiju za ulazak vozila i ona se i danas koristi i nju koriste svi, uključujući i Skvošlend za potrebe snabdevanja“, rekao je Jovanović.

Na primedbu da postoji ugovor između Centra i Skvošlenda, koji traje još tri godine, Jovanović je odgovorio da taj ugovor nije važeći.

„Taj ugovor je ništavan. Oni nisu ispunili nijednu relevantnu stavku iz ugovora, a najbitnije je da nisu smeli da grade bilo šta dok ne dobiju saglasnost i dozvole. Ugovor je bio na 10 godina, a ugovor bi se produžio za još pet ako izgrade treću salu. Oni su dogradili 80 kvadratnih metara bez dozvole, pošto su opštini Rakovica prijavili ‘tekuće održavanje’. Taj ugovor pada u vodu jer nisu ispunjene najbitnije stavke iz njega – legalnost i zakonitost“, rekao je Jovanović.

Direktor Centra ocenio je da je spor nastao iz privatnih razloga i da nema veze sa sportom.

„Oni 12 godina nisu platili ni dinar zakupa, a zarađuju ogroman novac na izdavanju termina. Svi se kriju iza sporta i dece, a u pitanju je čist privatni interes“, rekao je Jovanović.

Direktor Pionirskog grada dostavio je Beti fotografije rešenja o odbijanju legalizacije Skvošlenda, nalaz veštaka elektro struke, rešenje za rušenje dela objekta i druge dokumente.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.