U trendu

Jović: Ozbiljno sa Fincima, kompletniji smo nego u Španiji

Srpski košarkaški reprezentativac Stefan Jović, koji zbog povrede ne učestvuje na šampionatu Evrope, uveren je da će njegovi saigraci eliminisati Fince u osmini finala, ali i pozvao na oprez.

„Finska je izuzetno nezgodna ekipa s obzirom na to da nije na košarkaškoj mapi Evrope. Što se te utakmice tiče mislim da smo mnogo kvalitetniji i treba da se bavimo našom igrom kao što je to i juče rekao Miroslav Raduljica. Sve zavisi od nas i maksimalno ozbiljno moraju da shvate tu utakmicu“, rekao je Jović na druženju s novinarima povodom EP u organizaciji „Planet Win 365“.

On je naglasio da je Srbija ima jači tim nego na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu, kao i da je ulaskom Zorana Ercega i Dragana Milosavljevića ekipa dobila na iskustvu.

„Ekipa je sigurno kompletnija nego prošle godine. Zreliji su za jednu sezonu i ušli su u sitem rada selektora Aleksandra Đorđevića. Deluju sigurnije, mobilnije na terenu. Nije se tu nešto mnogo menjalo u odnosu na prošlogodišnji sastav. Birčevića je zamenio Erceg, koji je sličan tip igrača. Tu su Nedović i Milosavljević i nije se tu nešto mnogo atletski promenilo, ali smo dobili mnogo na iskustvu“, dodao je Jović.

Plejmejker Crvene zvezde istakao je da pripreme za novu sezonu teku po planu i da je atmosfera u ekipi sjajna.

„Pripreme sa Zvezdom za sada teku odlično, ali ekipa još uvek nije kompletna, što zbog obavezama u reprezentaciji, što zbog bolesti i povreda. Igrači koji su trenutno tu su maksimalno spremni za rad i hemija je zaista dobra“

On je naglasio da su crveno-beli dovođenjem Sofoklisa Skorcanitisa dodatno pojačali, ne samo igrački kadar, već je dolazak snažnog centra umnogome uticao na sjajnu atmosferu u ekipi.

„Skorcanitis je najveće pojačanje koje je stiglo u opšte u Srbiju i jako pozitivan igrač koji donosi sjajnu energiju kako na terenu, tako i van njega. Stalno je nasmejan i pozitivan, tako da je to ono što nam je trebalo. Slično kao i Boban Marjanović prošle godine. Što se tiče Tompsona tu je nedelju dana i polako ulazi u sistem rada Dejana Radonjića. Postepeno shvata koju ulogu treba da ima u Zvezdi. Dobar je šuter i izuzetno dobar sa loptom“, istakao je Jović i dodao da još uvek nije imao vremena da odgleda partije novog plejmejkera Zvezde Gala Mekela, koji trenutno nastupa za Izrael na Evropskom prvenstvu.

„Nisam zbog obaveza stigao da odgledam utakmice Gala Mekela, ali po statistici vidim da je odličan. Izuzetno me raduje što smo ista pozicija, jer najbitnija je zdrava konkurencija.U suštini igraće onaj ko bude u boljoj formi i ko bude bolji za tim. Drago mi je što igra fenomenalno za svoju selekciju i neka sa takvim igrama nastavi i u Zvezdi“.

Na pitanje da li ove sezone crveno-beli imaju jači tim nego prošle sezone kratko je prokomentarisao da tim još uvek nije kompletan, ali da ekipi sledi izuzetno težak zadatak u nastavku sezone, jer Zvezda u novoj sezoni brani čak tri trofeja.

„Videćemo kad krene liga da li smo jači nego prethodne sezone.Ove godine imamo „sreću u nesreći“ da branimo čak tri trofeja. Znamo da je mnogo lakše osvojiti nego odbraniti i puno ekipa će želeti da nam uzme „skalp“. Biće sigurno mnogo teže, ali uz prava pojačanja verujem da možemo da ponovimo uspeh od prošle sezone“, naveo je mladi Nišlija i dodao da je potpuno spreman za početak sezone.

„Sa zdravljem je sada sve u odličnom stanju. Imao sam dovoljno vremena da sredim sve probleme koje sam imao i potpuno spreman dočekujem novu sezonu“, zaključio je Jović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.