U trendu

Jović: Presrećan sam što sam ponovo u reprezentaciji

Plejmejker košarkaške reprezentacije Srbije Stefan Jović izjavio je da je presrećan što se vratio u nacionalni tim i ocenio da su svi igrači koncentrisani na rad i motivisani, bez obzira na probleme zbog povreda i otkaza.

„Koga nema, bez njega se mora i može. Svi momci su maksimalno koncentrisani na ono što se radi ovde na treningu i mislim da ćemo spremno dočekati ono što nas čeka“, rekao je Jović novinarima u Beogradu posle otvorenog treninga reprezentacije.

Jović se vratio u tim pošto je prošle godine pauzirao zbog povrede ledja.

„Lično sam presrećan što sam se vratio. Prošle godine sam imao povredu ledja. Mogu da pohvalim sve saigrače, svi su maksimalno koncentrisani, voljni, željni i spremni da još jedno leto provedu boreći se za boje naše zastave. Očekujemo uzbudljivo takmičenje i kvalifikacije i ja se nadam da ćemo ostvariti naš san i naš cilj“, rekao je Jović.

Plejmejker Crvene zvezde, kao i njegovi klupski saigrači Marko Gudurić, Marko Simonović i Vladimir Štimac, imali su jako malo vremena za odmor posle klupske sezone.

„Mi iz Zvezde imali smo tri dana slobodnog vremena. (Milan) Mačvan, (Nikola Kalinić) Kalina i Bogdan (Bogdanović) dva. To je prilično atipično, ali nema mesta kukanju. Moramo da radimo i da iskoristimo vreme koje imamo na najbolji mogući način“, rekao je Jović.

Nikola Kalinić kazao je da se ekipa već dobro poznaje.

„Sve je standardno, navikli smo jedni na druge. Znamo šta (selektor Aleksandar Djordjević) Sale traži, tako da idemo. Naporno je, ali radimo. Umorni jesmo, ali nam ne manjka motivacije. Došli smo da igramo iz ljubavi i ponosa što igramo za svoju reprezentaciju. Mentalno stanje je bolje nego fizičko“, rekao je Kalinić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.