U trendu

Junajted navodno ulaže 180 miliona u Pogbu

Mančester junajted će uložiti ukupno 180 miliona evra za fudbalera Juventusa Pola Pogbu, od čega će 120 miliona biti uloženo u transfer, preneli su danas italijanski elektronski mediji.

Prema navodima Gazete delo sport, Pogbin moćni agent Mino Raiola trenutno se nalazi u Mančesteru na pregovorima o prodaji igrača „djavolima“.

Specijalizovani portal Fudbal Italija navodi da je Juventus počeo da se koleba, i to tek pošto su počele da se smiruju glasine da će šampion Italije dovesti napadača Napolija Gonsala Iguaina.

Novi trener Junajteda Žoze Morinjo navodno mnogo voli Pogbu, tako da je klub spreman na ogromna ulaganja da bi mu ispunio želju. Prema navodima medija, 120 miliona evra bi otišlo na transfer iz Juventusa, a ostalih 60 namenjeno je igračevoj plati za petogodišnji ugovor, odnosno, godišnju platu od 12 miliona evra.

Torinski klub ne bi uzeo svih 120 miliona evra zbog džentlmenskog dogovora medju klubovima, prema kojima bi igrač dobio 20 odsto od transfera, odnosno 24 miliona evra.

Juventus je do sada odlučno odbijao da proda veznog igrača, osim ako on lično ne bi želeo da ode, ali se ta odlučnost navodno sada drobi. Osim toga, francuskog reprezentativca mogla bi da privuče ogromna finansijska dobit.

Mnogo toga će zavisiti i od igrača, koji je trenutno na odmoru posle Evropskog prvenstva. Za njega se takodje interesuje i Real Madrid.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar