U trendu

Junajted pobedio Arsenal, Totenhem bolji od Svonsija

Fudbaleri Mančester junajteda pobedili su danas na svom terenu Arsenal sa 3:2, u utakmici 27. kola Premijer lige, dok je Totenhem sa 2:1 pobedio Svonsi.

U derbiju na Old Trafordu Junajted je poveo sa 2:0 golovima Markusa Rašforda, koji je danas debitovao u Premijer ligi. On je sa 18 godina i 120 dana postao najmladji igrač Junajteda koji je u jednoj premijerligaškoj utakmici postigao dva gola. Iza njega su legende tog kluba Vejn Runi, kome je to pošlo za rukom kada je imao 19 godina i 21 dan i Rajan Gigs sa 19 godina i 83 dana.

Prvi gol Rašford je postigao u 29. minutu posle loše reakcije odbrambenih igrača Arsenala, pošto Načo Monreal nije uspeo da izbaci loptu posle centaršuta Giljerma Varele.

Rašford je duplirao vodjstvo u 32. minutu kada je glavom poslao loptu u mrežu posle dobrog dodavanja Džesa Lingrada sa desne strane.

Arsenal je smanjio zaostatak u 40. minutu. Mesut Ozil je izveo slobodan udarac i ubacio loptu u šesnaesterac, a Dani Velbek je glavom sproveo u mrežu.

Dva gola prednosti Arsenalu je vratio Ander Erera u 66. minutu posle dodavanja Rašforda. „Tobdžije“ su se četiri minuta kasnije ponovo vratile u utakmicu, golom Ozila. Šut Velbeka odbio je golman Junajteda David de Hea, a lopta je došla do Ozila koji je iz voleja poslao loptu u mrežu.
 
Junajted je ostvario 12. prvenstvenu pobedu i zauzima peto mesto na tabeli sa 44 boda, a Arsenal, koji je prekinuo niz od dve pobede, odnosno tri utakmice bez poraza, zauzima treće mesto na tabeli sa 51 bodom.

Fudbaleri Totenhema pobedili su posle preokreta na svom terenu Svonsi sa 2:1 i ostvarili šestu uzastopnu pobedu.

Svonsi je poveo u Alberta Paloskija u 19. minutu, a izjednačio je Naser Čadli u 71. minutu. Pobedu domaćima doneo je Deni Rouz u 77. minutu.

Totenhem je ostvario šestu uzastopnu pobedu i drugi je na tabeli sa 54 boda, dva manje od prvoplasiranog Lestera. Svonsi je pretrpeo drugi uzastopni poraz i poslednja četiri meča je bez pobede, pa zauzima 16. mesto na tabeli sa 27 boda.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.