U trendu

Jutarnji: Milanovićevo pismo moglo bi pooštriti kaznu UEFA

Odluka o kazni Hrvatske, zbog iscrtanog kukastog krsta na travnjaku splitskog stadiona u Poljudu, već je doneta i zaključana je u sefu Mišela Platinija gde će ostati do 23. jula, kada će o njoj raspravljati Disciplinska komisija, objavio je portal Jutarnjeg lista.

Strahuje se, međutim, piše portal, da bi Disciplinska komisija mogla pooštriti već donetu odluku nakon što je premijer Zoran Milanović pisao Platiniju zamolivši ga da „bude milosrdan prema Hrvatskoj“ koja je, kako je naveo, imala više partizana nego francuski Pokret otpora.

„To je loš potez vašeg premijera! U UEFA nisu oduševljeni tim pismom, doživeli su ga kao pritisak na Disciplinsku komisiju, pa i na samog predsednika Platinija”, rekao je izvor portala iz Disciplinske komisije.

Neimenovani sagovornik portala Jutarnjeg lista je rekao i da se UEFA trudi da dokaže svetu da su njene komisije nezavisne, da Platini nije diktator koji ukazima donosi glavne odluke.

„Kako bi se osećale sudije hrvatskih sudova da advokat iz Austrije piše Milanoviću da urgira za njegovog klijenta. Loše, i verovatno bi bili još stroži“, zaključio je sagovornik portala iz, kako se tvrdi, samog vrha evropske fudbalske asocijacije.

Ta utakmica H grupe kvalifikacija za EP je odigrana 12. juna na Poljudu i završena je bez pobednika 1:1.

Na tribinama nije bilo publike jer su Hrvati imali kaznu zbog rasističkog ponašanja njihovih navijača na prethodnoj utakmici sa Norveškom.

Na tabeli Hrvati vode sa 13 bodova, ispred Italije sa 11.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.