U trendu

Juventus i Torino igrali nerešeno u gradskom derbiju

Fudbaleri Juventusa pobedili su danas na svom terenu gradskog rivala Torino sa 2:1, u 11. kolu italijanske Serije A, a trijumf im je doneo Huand Kvadrado u trećem minutu nadoknade vremena.

Četvorostruki uzastopni šampion Italije uspeo je tako da prvi put od početka sezone veže dve pobede u prvenstvu. Juventus je sada 10 na tabeli sa 15 bodova i pretekao je svog današnjeg rivala, koji ima isti broj bodova, ali slabiju gol-razliku.

Obe ekipe su stvarale dobre šanse, ali je Juventus uspeo da slavi tek u nadoknadi vremena.

„Stara dama“ je povela u 19. minutu, kada je Pol Pogba sa ivice šesnaesterca jako šutirao i neodbranjivo smestio loptu pod prečku.

Torino je imao dobru šansu u 30. minutu, kada je Fabio Kvaljarela nemarkiran šutirao sa oko 16 metara, ali je lopta prošla neposredno pored desne stative. Paulo Dibala je samo tri minuta kasnije mogao da poveća vođstvo Juventusa, ali je njegov udarac iz daljine prošao pored leve stative.

Torino je krajem prvog poluvremena mogao da izjednači, ali je udarac Kvaljarele posle odbitka izblokiran.

Torino je izjednačio u 51. minutu, kada je Danijele Bazeli probao iz slobodnog udaraca da prebaci živi zid, ali nije uspeo, da bi na odbijenu loptu naleteo Čezare Bovo i sa ruba šesnaesterca savladao Đanluiđija Bufona.

Kvadrado je u prvom minutu nadoknade prvo glavom pogodio prečku, a odmah zatim je Pogba šutirao iz daljine da bi mu Danijele Padeli odbranio udarac. Konačno, u 93. minutu Aleks Sandro je uputio pas u šesnasterac, a Kvadrado je iz blizine savladao golmana za novu pobedu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar