U trendu

Kapelo: Morinjo mora da shvati šta se dogodilo

Bivši selektor Engleske Fabio Kapelo rekao je danas da otpušteni trener Čelsija Žoze Morinjo nije bio u stanju da shvati neuspehe svoje ekipe, ali da ima razumevanja za teškoće trenera koji se posle odredjenog vremena vraćaju u klubove.

Čelsi i Morinjo su danas sporazumno raskinuli ugovor zbog loših rezultata. Portugalac se 2013. godine vratio u londonski klub u kojem je radio od 2004. do 2007. godine.

Kapelo je za pet godina u Milanu osvojio četiri šampionske titule i Ligu šampiona, ali je za vreme njegovog drugog mandata ekipa završila sezonu na 10. mestu na tabeli.

Bivši selektor Engleske i Rusije rekao je da Morinja smatra „jednim od najboljih trenera na svetu“.

„Mislim da je Morinjo jedan od najboljih svetskih trenera, ali mora da shvati šta se zaista dogodilo, zbog čega igrači nisu igrali kao prošle godine kada je osvojena titula“, rekao je Kapelo, preneli su italijanski mediji.

„Shvatam da je Morinju bilo teško da ponovi uspehe iz prošle sezone ali i iz prvog mandata, pošto sam i ja proveo takav period u Milanu po povratku. Teško je kada morate da igrate utakmice a vidite da igrači nisu isti oni kojih se sećate od ranije. To je zaista teško“, dodao je Kapelo.

Mediji spekulišu o Morinjovim naslednicima na klupi Čelsija, a najozbiljniji kandidati su bivši trener „plavaca“ Gus Hidink i trener Bajerna iz Minhena Pep Gvardiola.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.