U trendu

Karadžić: Pravda nije zadovoljena

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je danas da odlukom Suda za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani da prekinuti kvlafikacionu utakmicu u Beogradu registruje u korist Albanije pravda nije zadovoljena i da je neopravdano jedna strana osuđena, a druga pomilovana.

„Da li je poruka koja je poslata ovom odlukom za puštanje drona iznad terena za vreme utakmice dobra? Nije! I nikada neću prihvatiti odluku kojom se takvo ponašanje tretira kao ‘patriotsko'“rekao je Karadžić, a prenosi FSS.

CAS je juče preinačio kazne Evropske fudbalske unije (UEFA) za utakmicu Srbije i Albanije prekinutu oktobra 2104. godine, te je sada utakmica registrovana službenim rezultatom 3:0 za Albaniju.

UEFA je prvobitno registrovala meč službenim rezultatom 3:0 za Srbiju jer reprezentacija Albanije nije htela da nastavi meč nakon prekida izazvanog neredima nastalim zbog pojave bespilotne letelice s nacionalističkim simbolima iznad stadiona u Beogradu. 

Karadžić je ocenio da se ne treba baviti provokacijama onih koji prekidaju utakmicu dronom, jer je to, kako je ocenio gubljenje energije na glupe stvari. 

„Naša je obaveza i jedina ispravna misija da stvorimo ambijent u kojem se bodovima na terenu neće suditi van terena. Uslovi za to poznati su i FSS i državi Srbiji, a osnovni i inicijalni je da se nekolicina huligana i njiihovih nalogavaca, koji ne vole fudbal, sklone sa terena i oko sportskih terena. Sve dok se budu tolerisala divljanja nalik na ona u Đenovi, a onda i istrčavanje na teren u Beogradu i slični, ceo fudbal će i dalje biti talac običnih izvršilaca bednih nalogodavaca“, rekao je on.

Kako je ocenio organizatori i inspiratori huliganskih grupa naneli su ogromnu štetu srpskom sportu i državi Srbiji pozivajući se na to, da su oni „stručnjaci za manipulaciju masama“ i da to njima pripada.  

„Očitio da Evropa ne priznaje huliganstvo i divljanje i ukoliko hitno ne rešimo uzroke nemilih doađaja, kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni, i klupski i reprezentativni fudbal biće izopšteni iz svih evropskih takmičenja“, zaključio je Karadžić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.