U trendu

Kasiljas se nije povukao iz reprezentacije Španije

Golman Porta Iker Kasiljas rekao je danas da se nije povukao iz reprezentacije i da je spreman da se priključi državnom timu kad god ga selektor Hulen Lopetegi.

Kasiljas je 2000. godine debitovao za reprezentaciju Španije i od tada je odigrao 167 utakmica, ali nije pozvan u državni tim otkako je Lopetegi zamenio Visentea del Boskea posle Evropskog prvenstva u Francuskoj ovog leta.

„Nisam se povukao iz reprezentacije niti sam objavio da odlazim. Lopetegi je izabrao druge igrače i to moram da poštujem. Seli smo i razgovarali, mi smo prijatelji. Izabrao je (Davida) De Hei i ima moju punu podršku. Srećan sam što se Pepe Reina vratio, on je saigrač i prijatelj. Mnogo je dao Španiji, ima veliki uticaj u svlačionici i drugi je tip golmana“, rekao je Kasiljas, preneo je Omnisport.

Kasiljas je prošao sve mlade selekcije Real Madrida, jedan je od najuspešnijih igrača tog kluba, a „Santjago Bernabeu“ napustio je prošlog leta i prešao u Porto.

„Prešao sam u drugi klub, ali uvek ću biti na raspolaganju Španiji ako budem pozvan. Ako želiš da igraš za Španiju moraš dobro da igraš u svom klubu, to sam uvek govorio. Španija je igrala dobro. Neki od nas koji poznaju selektora i koji su radili sa njim mogu videti da se u reprezentaciji već prepoznaje njegov uticaj“, rekao je Kasiljas.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar