U trendu

Kerber bolja od Vilijams, osvojila prvi grend slem trofej u karijeri

Nemačka teniserka Andjelika Kerber osvojila je danas svoju prvu titulu na grend slem turnirima, pošto je u finalu Otvorenog prvenstva Australije pobedila Amerikanku Serenu Vilijams u tri seta – 6:4, 3:6 i 6:4.

Kerberova je do ovog meča samo jednom pobedila Serenu Vilijams u prethodnih šest duela, a danas je upisala drugu, najvažniju pobedu.

Pored toga što je stigla do prve grend slem titule u karijeri u prvom grend slem finalu, Kerberova je i sprečila Amerikanku da odbrani titulu u Melburnu i osvoji 22. grend slem titulu i tako izjednači rekord legendarne nemačke teniserke Štefi Graf.

Nemica je današnje finale odlično počela, pošto je već u drugom gemu oduzela servis protivnici i povela sa 2:1. Vilijamsova je u šestom gemu uspela da uzvrati istom merom i izjednači na 3:3.

Medjutim, Nemica je već u narednom gemu ponovo oduzela servis Amerikanki, a tri gema kasnije odservirala je bez izgubljenog poena za prednost od 1:0.

Vilijamsova je u drugom setu zaigrala bolje, napravila je brejk u četvrtom gemu (3:1) i sigurno privela taj deo igre kraju, ne dozvolivši Kerberovoj niti jednu brejk priliku.

Na početku trećeg seta vidjena je velika borba i drama na terenu, naročito u šestom gemu u kome je Kerberova iskoristila tek petu brejk loptu i tako povela sa 4:2.

Teniserke su dobile naredna dva gema na svoj servis, a onda je Nemica servirala za veliku pobedu. Medjutim, u tom gemu se „stegla ruka“ Andjelike Kerber, napravila je nekoliko grešaka i dozvolila Vilijamsovoj da napravi brejk i vrati se u meč.

Najbolja teniserka sveta je u narednom gemu servirala za izjednačenje. Loše je počela, gubila je sa 0:30, ali je potom vezala četiri izuzetna poena i stigla do gem lopte. Nije je iskoristila, posle čega je Kerberova stigla do prve meč lopte u meču, koju je i iskoristila.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar