U trendu

KK Partizan imao predugovor s Rakićevićem

Košarkaški klub Partizan saopštio je danas da je uoči početka tekuće sezone imao potpisan predugovor s plejmejkerom Petrom Rakićevićem, koji se nedavno predomislio i potpisao za Crvenu zvezdu.

Nekadašnji igrač Metalca iz Valjeva, Rakićević, avansno je od Partizana dobio 10.000 evra, ali se predomislio i potpisao za Zvezdu. Crno-beli u saopštenju navode da su Rakićević i njegov menadžer obratili Partizanu pred kraj prošle sezone i da su ponudili saradnju od ovog leta.

Rakićević je po primanju prve rate od Partizana potpisao i pristupnicu za crno-bele, ali klub u tom trenutku nije želeo da potpiše „bilo kakav ugovor“, dok ovaj 21-godišnji košarkaš ne raskine ugovor s Metalcem.

U saopštenju na sajtu Partizana navodi se da je menadžer Miodrag Radović, koji zastupa igrača, nekoliko dana po postizanju „saglasnosti o budućoj saradnji“, poslao nacrt ugovora, koji se razlikovao od dogovora s Upravom. On je zahtevao da od sledećeg transfera Rakićevića njemu pripadne 20 odsto, navodeći da je takav dogovor postigao i s Metalcem.

„KK Partizan podseća da su prema postignutom dogovoru, Miodrag Radović i Petar Rakićević preuzeli obavezu da na arbitraži obezbede raskid ugovora sa KK Metalac, jer je u tom trenutku, usled kašnjenja ugovorenih nadoknada za angažovanje igrača, već uveliko bilo uslova za tako nešto“, piše u saopštenju.

Crno-beli navode da su Rakićević i Radović odugovlačili s predavanjem zahteva za raskid ugovora.

„Poseban kuriozitet predstavlja podatak da je neposredno pre trenutka kada je zahtev za arbitražu konačno podnet, KK Metalac uprkos teškoj finansijskoj situaciji, pronašao sredstva da isplati ugovorne obaveze prema Rakićeviću. Na spomenutoj arbitraži, igrača je zastupao advokat Tošković, član predsedništva KK Crvena zvezda što samo po sebi ukazuje na razvoj dogadjaja koji je potom usledio“, navode crno-beli.

Arbitražna komisija odbila je zahtev igrača za raskid ugovora s Metalcem, a menadžer Radović je u kontaktu s predstavnicima Partizana „ponavljao da Petar Rakićević želi da igra za Partizan i da će ugovor biti potpisan čim se za to steknu uslovi“.

„U trenutku kada je navedena situacija konačno nastupila, menadžer Miodrag Radović je sa predstavnicima KK Partizan zakazao potpisivanje ugovora za 4. oktobar u 11 časova, ali se ni igrač, ni menadžer u dogovoreno vreme i na dogovorenom mestu nisu pojavili. Tog dana, Petar Rakićević je potpisao ugovor sa KK Crvena zvezda“, piše u saopštenju Partizana.

„Zbog više nego neetičnog načina na koji je došlo do ovakvog razvoja situacije, KK Partizan izražava svoje veliko nezadovoljstvo jer smatra da takvo poslovanje ne doprinosi niti razvoju sporta niti razvoju sportske atmosfere u srpskoj košarci“, dodaje se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar