U trendu

Klivlend poveo protiv Toronta u finalu Istočne konferencije

Košarkaši Klivlenda poveli su sa 1:0 u finalu Istočne konferencije u NBA ligi, pošto su noćas na svom terenu pobedili Toronto sa 115:84.

Klivlend su do pobede predvodili Kajri Irving sa 27 poena i Lebron Džejms sa 24 poena, šest skokova i četiri asistencije. Džejms je igrao 28 minuta, pogodio je prvih devet šuteva, a u poslednjoj četvrtini nije ulazio u igru već je sa klupe bodrio rezerviste, koji su noćas ostvarili najubedljiviju pobedu u plej-ofu u klupskoj istoriji.

Domaći su u prvom delu utakmice imali 67 odsto uspešnosti šuta i prva su ekipa koja je počela plej-of sa devet vezanih pobeda, još od 2012. godine kada je San Antonio nanizao 10, ali Džejms nije u potpunosti zadovoljan.

„Imamo naš cilj, a to nije devet pobeda. Ja sam i pre imao devet pobeda, imao sam i 14. Znamo da ćemo se u nastavku suočiti sa problemima“, rekao je Džejms.

U ekipi Toronta najefikasniji je bio Demar Derozan sa 18 poena, Bizmak Bijombo postigao je 12, a Kajl Lori osam.

Klivlend je u drugoj četvrtini serijom 20:2 dobio Toronto sa 33:16 i nije ispuštao ubedljivu prednost. U drugoj četvrtini Reptorsi su prvi koš iz igre postigli 6:26 minuta pre kraja, a Klivlend je završio poluvreme serijom 12:4 za nedostižnih 66:44.

Klivlend je pre početka finala Istoka imao devet dana odmora, pošto je sa 4:0 izbacio Atlantu, ali to nije uticalo na igrače da prikažu i bolju igru nego u polufinalu.

Trener Toronta Dvejn Kejsi rekao je da je razočaran, ali da veruje da njegova ekipa može da postige više i da se ne plaši Klivlenda.

„Rezultat je sramotan, ali ovo je samo jedna utakmica“, rekao je on.

Druga utakmica igraće se u četvrtak uveče a Klivlend će ponovo biti domaćin.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar