U trendu

Klop: Morinjo može da bude fin, ako niste sudija ili novinar

Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop rekao je danas da trener Čelsija Žoze Morinjo može da bude „fin momak“, osim ako niste sudija ili novinar.

Klop i Morinjo će sutra od 13.45 na Stamford Bridžu predvoditi ekipe u derbiju Premijer lige.

„Mnogo poštujem njegov rad. Mislim da ako niste novinar ili sudija, on može da bude fin momak. Ja nisam ni novinar ni sudija pa možemo lepo da pričamo“, rekao je Klop, preneli su britanski mediji.

Morinjo je ove sezone u dva navrata optužen za nedolično ponašanje i kritikovanje sudija.

Klop (48) je u dobrim odnosima sa Morinjom (52) otakako su u sezoni 2012-2013 njihove tadašnje ekipe Borusija Dortmund i Real Madrid odigrale četiri utakmice u Ligi šampiona.

U grupnoj fazi Borusija je pobedila i odigrali su jednu utakmicu nerešeno, a u polufinalu nemački klub izbacio je španski ukupnim rezultatom 4:3.

„Kada sam bio u Nemačkoj ponekad bismo razmenili kratke poruke. Volim da upoznajem ljude, on je dobar momak i tokom utakmica je imao mnogo poštovanja. On je emotivan, ja sam emotivan, ali kada se utakmica završi imamo dovoljno poštovanja jedan prema drugome. Tada ponovo počinje ‘normalan’ život i možete normalno da pričate o stvarima koje su se dogodile, što smo mi i radili. Sa nama je sve u redu, nema problema“, rekao je Klop.

Morinjo je rekao da je u dobrim odnosima sa Klopom, koji je  početkom meseca na klupi Liverpula zamenio Brendana Rodžersa.

„Liverpul je dobar tim. Imaju veoma dobrog trenera. Sada imaju veoma dobrog novog trenera. Jirgen mi nije blizak prijatelj, pošto fudbal uglavnom to ne dozvoljava. Ali, mnogo ga volim i imamo dobar odnos. Smatram ga jednim od najboljih evropskih trenera“, rekao je Morinjo.

Britanski mediji spekulisali su da će vlasnik Čelsija Roman Abramovič otpustiti Morinja ako „plavci“ izgube sutra od Liverpula. Aktuelni šampion Premijer lige je u 10 kola pretrpeo pet poraza i zauzima 15. mesto na tabeli sa 11 bodova.

Čelsi je ove nedelje izbačen iz Liga kupa posle penala od Stouka i pobedio je samo jednom u poslednjih sedam utakmica u svim takmičenjima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.