U trendu

Konte: Volim strast engleskog fudbala

Novi trener Čelsija Antonio Konte rekao je da je jako srećan atmosferom u klubu i oko njega, kao i da uživa u strasti sa kojom se u Engleskoj prati fudbal.

Konte je pre sedam dana prvi put vodio Čelsi u prijateljskoj utakmici, a ekipa je danas otputovala u SAD, gde će u tri različita grada igrati prijateljske utakmice sa Real Madridom, Liverpulom i Milanom.

„Jako sam srećan posle ovih nedelju dana. Odlična je atmosfera i pristup igrača je sjajan, a odnos sa navijačima je nešto posebno. To je jako važno. Trebaće nam vremena, jer treba igračima da prenesem moju fudbalsku ideju, menjaćemo rad i sa fizičkog i sa taktičkog aspekta. Radujem se tom radu“, rekao je italijanski trener u intervjuu za klupski sajt.

Konte je najveći deo igračke karijere proveo u Juventusu, sa kojim je osvojio pet titula, od čega tri tokom devedesetih godina, kada je italijanska prva liga važila za najbolju ligu na svetu, zbog čega je zamoljen da uporedi sadašnju Premijer ligu i tadašnju Seriju A.

„Razlika je velika. Premijer liga je drugačija ne samo od italijanske lige, već i od drugih, jer je intenzitet ogroman. Ovde možete videti igrače kako se biju po 95 minuta, bum, bum, bum, što je fantastično. Serija A je možda u prednosti taktički, ali ova liga vam daje fantastičnu emociju, a utakmice umeju često da se reše i po isteku 90 minuta“, rekao je Konte.

On je kazao da bi voleo da se oprobao u Engleskoj kao igrač, ali da je i sada presrećan što je trener u velikom klubu, što samo po sebi dovoljno govori o ciljevima.

„Ja sam trener velikog kluba, što znači da su ciljevi jasni i da im se ne može pobeći. Slično je kao u Italiji – važno je boriti se i na kraju pobediti“, rekao je Konte.

On je kazao da se opušta uz porodicu, ali i da mu je usavršavanje fudbala takodje odmor.

„Opuštam se uz porodicu, kad provodim vreme sa ćerkom i suprugom. Volim i da gledam i da proučvam fudbal, to me takodje opušta, nije mi to samo posao“, rekao je Konte.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.