U trendu

Košarkaš Lejkersa Kobi Brajant na kraju sezone završava karijeru

Legendarni košarkaš Los Anđeles Lejkersa Kobi Brajant saopštio je noćas da će na kraju sezone završiti karijeru.

Brajant je 20 godina, celu karijeru igrao za Lejkerse, a poslednjih godina imao je mnogo problema sa povredama.

„Morao sam da prihvatim činjenicu da ovim više ne želim da se bavim i to je u redu“, rekao je Brajant posle noćašnje utakmice sa Indijanom, koju su Lejkersi izgubili sa 103:107.

On je u pesmi pod nazivom „Draga košarko“ objasnio zbog čega se povlači.

„Moje srce još može da lupa, ali moje telo zna da je došlo vreme da se kaže zbogom. I to je u redu. Spreman sam da te pustim i želim to da znaš. Oboje možemo da uživamo u svakom trenutku koji smo proveli zajedno, dobrom i lošem. Oboje smo jedno drugom dali sve što smo imali“, naveo je 37-godišnji Brajant.

Brajant je tokom karijere pet puta osvojio šampionski prsten sa Lejkersima i 17 puta je bio izabran u „ol-star“ tim. On je dva puta bio najkorisniji igrač (MVP) finala NBA lige, a četiri puta MVP „ol-star“ utakmice. Pored velikog broja nagrada i trofeja, osvojio je i dve olimpijske zlatne medalje.

On je treći najbolji strelac u istoriji NBA lige sa 32.683 poena, odnosno najbolji je strelac u istoriji Lejkersa. Po broju poena u NBA ligi na prvom mestu je Karim Abdul Džabar sa 38.387 poena, a drugi je Karl Meloun sa 36.928 poena.

Poslednje tri sezone Brajant se mučio sa povredama i za dve godine odigrao je ukupno 41 utakmicu.

„Kobi Brajant je jedan od najboljih igrača u istoriji NBA lige. Bez obzira da li igra u finalu lige ili vežba u praznoj teretani, Kobi bezuslovno voli košarku“, rekao je komesar NBA lige Adam Silver.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.