U trendu

Košarkaši žale što nisu odigrali bolje u finalu, ali su zadovoljni srebrom

Košarkaški reprezentativci Srbije rekli su da žale što večeras protiv SAD u finalu Olimpijskih igara nisu prikazali bolju igru, ali da su zadovoljni osvajanjem srebrne medalje.

„Osećaj je sjajan, ali ostaje žal što nismo pružili bolji otpor. Imali smo lekciju pre dve godine na Svetskom prvenstvu, ali nismo naučili dovoljno iz toga. Nadam se da ćemo imati još jednu šansu da dobijemo Amerikance i da pokušamo da napadnemo novo zlato. Oni su igrali ozbiljno, mi smo podbacili, odigrali lošije nego što možemo, lošije od igre koja nas je krasila tokom celog turnira. Bili smo nervozniji zbog važnosti utakmice. Ovo je sjajna medalja, ali ostaje žal“, rekao je Nikola Kalinić za RTS.

Košarkaši Srbije izgubili su večeras od selekcije SAD sa 66:96 u finalu Olimpijskih igara.

Kapiten Srbije Miloš Teodosić posvetio je medalju Nemanji Bjelici, koji zbog povrede nije mogao da učestvuje na Igrama.

„Žao nam je što Mališa nije mogao da dodje. Zbog povrede je propustio Olimpijske igre, on je više od svih želeo da bude na Igrama i da napravimo rezultat“, rekao je Teodosić.

Marko Simonović naveo je da je zadovoljan medaljom.

„Ne treba da žalimo, napravili smo veliki posao, da nam je neko pričao pre svega ovoga… Ovo je ostvarenje sna. Svi žele da igraju u finalu Igara, to je nešto najlepše što sportista može da doživi. Ovo je za nas kao zlato“, rekao je Simonović.

Miroslav Raduljica rekao je da ekipa večeras nije imala energiju kojom je igrala ceo turnir.

„Ja sam odlično… Nije nam išlo, nismo imali energiju kojom smo igrali ceo turnir… Šteta što nije bilo bolje u finalu. Presrećni smo, nadam se da ćemo osvojiti zlato na sledećim Igrama“, rekao je on.

Nemanja Nedović bio je najefikasniji u timu Srbije sa 14 poena.

„Napravili smo veliki uspeh, ostaje mali, gorki ukus što im se nismo bolje suprotstavili. Nadam se da će biti prilike, ovo je za sve naše ljude“, rekao je Nedović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.