U trendu

Košarkaši žele pobedu protiv Španije

Košarkaški reprezentativac Srbije Nikola Kalinić rekao je danas da jedva čeka početak Evropskog prvenstva i dodaje da bi ekipa trebalo u svaki meč uđe maksimalno koncentrisano i motivisano.

„Dosadile su mi priče koliko možemo na ovom prvenstvu. Jedva čekamo da počnemo da igramo, a teren će pokazati koliko možemo… Ponavljamo kao papagaji, ali imamo dobru ekipu, dolazimo na prvenstvo kao druga ekipa sveta, odmah iza SAD. Očekivanja su najveća, pritiska ima, ali smo se mi već navikli na njega. Mogu samo da kažem da ćemo dati sve od sebe i da jedino tako može da bude visok plasman“, rekao je Kalinić novinarima u Berlinu.

Srbija će u prvom nastupu na šampionatu igrati protiv Španije, a Kalinić je ocenio da su im oni veliki dužnici.

„Svi želimo pobedu, ali neće biti ništa strašno i ako izgubimo. U svaku utakmicu bi trebalo da uđemo koncentrisano i motivisano“, dodao je on.

Reprezentativce Srbije su juče po dolasku u hotel u Berlinu dočekale nespremne sobe, a Kalinić je rekao da je tim uprkos tome stigao da se odmori.

„Osećamo se mnogo bolje. Imamo još da danas da se spremimo i odmorimo, a sutra nas čeka ono najvažnije zbog čega smo se spremali“, kazao je on.

Prvi meč na šampionatu izabranici Aleksandra Đorđevića igraju sutra od 18 sati protiv Španije.

Srbija će u Berlinu u Grupi B prve faze Evrobasketa, osim protiv Španije, igrati protiv selekcija Nemačke, Turske, Italije i Islanda.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar