U trendu

Košarkaši Zvezde: Najvažnija pobeda, bilo je kao u Beogradu

Košarkaši Crvene zvezde složni su u oceni da je večeras protiv Efesa ostvarena najbitnija pobeda u dosadašnjem toku Evrolige i dodali da je atmosfera u vršačkoj dvorni Milenijum bila kao u Beogradu.

„Ovo je timska pobeda… Meč su odlučili detalji. Naša odbrana i upornost su se isplatili, nismo odustajali. Sjajan početak drugog poluvremena s dosta energije nas je vratio u meč. Svi su se borili i mnogo mi je drago što je svako dao doprinos“, rekao je Dangubić novinarima posle meča u Vršcu.

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su petu pobedu u Top 16 fazi Evrolige, pošto su večeras u Vršcu pobedili Efes sa 91:82 (24:19, 14:27, 25:19, 28:17), u osmom kolu Grupe E.

Zvezda je sada na trećem mestu, sa istim učinkom kao i Panatinaikos, ali s boljom koš razlikom. Prvi je Fenerbahče sa sedam trijumfa, a druga Lokomotiva sa šest.

„Ima još da se igra do kraja ove faze takmičenja. Ne treba razmišljati daleko. Moramo da nastavimo da radimo. Pokazali smo večeras da smo tim posle teškog poraza u Kupu… Uspeli smo da iznesemo kritike za taj poraz i pokažemo karakter. Znamo koliko radimo“, rekao je Dangubić.

Zvezda je na poluvremenu gubila sa 38:46 nakon sjajne serije Efesa u završnici prvog dela, ali su se crveno-beli u nastavku susreta digli, a jedan od nosilaca igre u drugom delu bio je Marko Gudurić koji je istakao da je ekipa poštovala dogovor s poluvremena.

„Otvorili smo dobro meč, držali smo našu igru, ali je došlo do pada pred poluvreme, a oni su to iskoristili. Medjutim, na poluvremenu smo se dogovorili da igramo našu igru, da se dignemo, nismo bili zabrinuti… Uspeli smo u tome, pojačali smo odbranu, došli su laki poeni, a onda su i neki šutevi ulazili, te smo mi zasluženo pobedili“, rekao je Gudurić.

On je dodao da se svi u ekipi potajno nadaju plasmanu u Top 8 fazu Evrolige, ali da je „bitno da ekipa ide od utakmice do utakmice“.

Vasilije Micić je ocenio da je večerašnja pobeda najbitnija ove sezone, jer je tim uspeo da se izdigne posle poraza od Partizana u Kupu Radivoja Koraća.

„Svi smo bili svesni blede partije u Kupu, pa samo ovde pružili maksimum i pokazali karakter“, rekao je Micić.

Marko Gudurić, Nemanja Dangubić i Micić su bili nosioci igre crveno-belih u drugom poluvremenu, a plejmejker Zvezde je rekao da to pokazuje kvalitet tima.

„To je naš kvalitet. Svih 12 igrača igra i daje doprinos. Drago mi je što se Jovke (Jović) vratio, još malo mu je potrebno da vrati formu. U ovakvom sastavu smo uvek konkurentni, rekao je Micić.

Crveno-beli će u narednom kolu Grupe E gostovati Fenerbahčeu u petak, 4. marta u Istanbulu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar