U trendu

Košarkaši Zvezde: Velika i bitna pobeda za nas

Košarkaš Crvene zvezde Marko Gudurić rekao je večeras da je njegova ekipa ostvarila bitnu pobedu protiv Cedevite u Evroligi, a najefikasniji igrač meča Kvinsi Miler kazao je da je igra crveno-belih bila sjajna.

„Velika pobeda za nas. Izašli smo izuzetno motivisani, jer su nam naneli dva poraza ove sezone. Morali smo kako znamo i umemo da pobedimo… To smo i uradili pred ovim sjajnim navijačima“, rekao je Gudurić posle meča.

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu zagrebačku Cedevitu sa 94:74 (26:12, 17:20, 19:24, 32:18), u utakmici sedmog kola Grupe E u Top 16 fazi Evrolige i ostvarili četvrti trijumf.

„Cedevita je jedan od boljih timova u Jadranskoj ligi. Imali su velike pobede ove sezone, ali su ovde došli sa manjkom igrača zbog problema sa povredama, ali mi smo izašli da se borimo. Odigrali smo odlično“, rekao je Gudurić.

Zvezda je igrala pred prepunim Pionirom, a bodrili su je najbolji teniser sveta Novak Djoković, zatim bivši kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković i legenda crveno-belih Marko Pantelić.

„Djoković je najveći srpski sportista. Čast mi je što sam imao priliku da se pozdravim i slikam sa njim“, kazao je Gudurić.

Najefikasniji košarkaš crveno-belih Kvinsi Miler ocenio je da je igra njegovog tima bila sjajna, iako je „bilo padova“, ali da je ostvarena velika pobeda.

„Imali smo dosta grešaka, ali smo izgurali do kraja i došli do sjajne pobede. Spremni smo da se borimo za trofeje. O četvrtfinalu Evrolige sada ne želimo da pričamo. Idemo korak po korak. Bitno je da budemo konstatni i da napredujemo u igri“, kazao je Miler.

On je dodao da mu je drago što je Djoković večeras bio u Hali Pionir.

„Novak je sjajan igrač, najbolji je na svetu. Rekao mi je da samo nastavim da se borim, a to sam i ja njemu poželeo“, rekao je Miler.

Centar Vladimir Štimac večeras je dobio veću minutažu, jer je prvi izbor trenera Dejana Radonjića – Nemac Maik Cirbes rano ušao u problem sa faulovima.

„Cedevita je ozbiljna ekipa. Moramo za svaki sledeći meč sa njima da se maksimalno spremimo, kao i večeras, jer tako neće biti problema. Bila je ovo teška utakmica… U trećem periodu su nam prišli na 52:46, tu je bilo rizično, ali smo mi vratili našu igru i došli do zasluženog trijumfa“, rekao je Štimac.

On je kazao da je ekipa ispoštovala dogovor i zaustavila najkorisnijeg igrača Cedevite Mira Bilana.

„Odličan je to igrač, ali smo ga neutralizovali na najbolji mogući način. Medjutim, on uvek igra odlično kao i uvek, jer tako mora, ipak on igra 30 minuta“, kazao je Štimac.

„O Top 8 nećemo da pričamo u ovom trenutku. Prvo ide Sutjeska, pa Kup Radivoja Koraća, možda posle… Bitno je da ostanemo na zemlji, a to šta mi igrači pričamo neka ostane mala tajna“, dodao je Štimac.

U osmom kolu 26. februara Zvezda će igrati na svom terenu protiv Efesa, a Cedevita dan ranije na gostovanju protiv Lokomotive Kubanj u Krasnodaru.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.