U trendu

Kovačić: Nadam se da neću razočarati u Realu

Novi fudbaler Real Madrida Mateo Kovačić izjavio je danas da se nada da će opravdati očekivanja u „najvećem klubu na svetu“.

Kovačić je danas predstavljen na stadionu Santjago Bernabe kao novi igrač Real Madrida. On je danas prošao lekarske preglede i potpisao šestogodišnji ugovor.

Hrvatski fudbaler je zahvalio navijačima na podršci, a zatim se fotografisao na stadionu sa roditeljima, sestrom i devojkom.

„Real je najveći klub na svetu i nadam se da neću razočarati“, rekao je Kovačić, koji će nositi dres sa brojem 16.

Kovačić je naveo da je srećan što će raditi sa „sjajnim“ trenerom Rafaelom Benitesom ali i da se posao oko transfera iz Intera brzo završio.

„Sve se dogodilo vrlo brzo. Pre tri ili četiri dana su me pitali da li želim da dođem i pristao sam jer je to važna stvar za mene i moju porodicu“, rekao je Kovačić.

Predsednik Reala Florentino Peres rekao je da je 21-godišnji Kovačić mlad, ali da je iskusan i da je veoma talentovan.

On je dodao da je Kovačić peti hrvatski fudbaler u Realu, za koji trenutno igra i Luka Modrić.

„Siguran sam da ćeš nam pomoći da budemo bolji i sa tvojim talentom i posvećenošću moći ćeš da iskusiš izuzetne stvari i uzbuđenje što si deo velike istorije Real Madrida“, rekao je Peres.

Kovačić je prošao omladinsku školu austrijskog Linca i Dinama iz Zagreba, za koji je debitovao 2010. godine, a tri godine kasnije prešao je u Inter.

Prošao je sve selekcije reprezentacije Hrvatske, a za „A“ tim odigrao je 21 utakmicu i postigao jedan gol.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.