U trendu

Kreće nova sezona: Zvezda juri 28, Partizan 27. titulu

Fudbaleri Crvene zvezde večerašnjom utakmicom protiv Napretka na stadionu Rajko Mitić kreću pohod na odbranu titule i 28. šampionski naslov prvaka Srbije.

Posle tačno dva meseca pauze kreće nova sezona Superlige duelom crveno-belih i povratnika u najjači rang Srbije, koji će Zvezdi poslužiti kao uvertira pred prvu utakmicu sa Ludogorecom u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Branilac trofeja već je odigrao dva meča u Evropi, iskazao neuigranost i sa dosta muke prošao maltešku Valetu, ali dolasci respektabilnih pojačanja stavljaju ga na mesto favorita za prvo mesto.

Najveći rival Partizan domaći šampionat i gostovanje Bačkoj u Novom Sadu ne dočekuje u dobrom raspoloženju, posle ranog ispadanja iz kvalifikacija za Ligu Evrope od Zaglebja.

I pored bolne eliminacije crno-beli su ove sezone kao prioritet označili povratak titule u Humsku i želeće što pre da se „restartuju“ kako bi se što bolje spremili za Superligu.

Od ostalih duela izdvaja se „derbi Zapada“ Metalac – Borac u Gornjem Milanovcu, dok u Nišu Radnički dočekuje Čukarički, koji je tek završio učešće u Evropi porazom od Videotona.

Ništa manje neizvesnosti neće biti u Surdulici gde igraju Radnik i Javor, kao i na Voždovcu gde gostuje Spartak i Lučanima u meču Mladost – Rad.

Utakmica između Novog Pazara i Vojvodine odložena je zbog dugog puta Novosađana u Vels i plasmana u treću rundu kvalifikacija Lige Evrope.

Prvi put u istoriji srpskog fudbala kompletno kolo odigraće se u večernjem terminu i pod reflektorima.

Raspored prvog kola Superlige, danas: Crvena zvezda – Napredak (20 sati). Subota: Metalac – Borac, Radnik – Javor, Mladost Lučani – Rad, Voždovac – Spartak (svi od 20 sati).

Nedelja: Bačka – Partizan (19), Radnički Niš – Čukarički (20).

Odloženo: Novi Pazar – Vojvodina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.