U trendu

Krim želi prijateljsku utakmicu protiv Rusije?

Fudbalski savez na Krimu ima nameru da oformi nacionalnu reprezentaciju koja bi igrala prijateljske utakmice, ali na putu mogla bi da ih spreči Rusija, prenosi Rojters.

Predsednik Fudbalske federacije Krima Juri Vetoha izjavio je da, Ostrvo koje se pripojilo Rusiji, želi da u maju odigra prijateljski meč sa Rusijom.

„Glavna stvar je da to ne nanese nikome štetu. Stvari nisu baš lake, ali nadam se da će biti bolje. Borimo se samo za jednu stvar, a to je da nađemo rivala na terenu. Naše stanje je da se plašimo svakog“, rekao je Vetoha za rusku agenciju Tas.

Vetoha dodaje da postoji i želja da se odigra prijateljska utakmica sa Abhazijom, teritorijom kao ima sličan status kao Krim, ali kod Gruzije.

Ideja o mogućem stvaranju reprezentacije Krima mogla bi da izazove bes u Moskvi jer je Krim deo Rusije.

„Znam da žele da igraju sa Abhazijom, ali kako da Krilm bude na suprotnoj strani protiv Rusije? To je političko pitanje i nismo spremni o tome da diskutujemo“, rekao je potpredsednik FS Rusije Nikita Simonjan.

Sa druge strane, Ukrajina, koja sa zemljama Zapada nije priznala odvajanje Krima, formiranje nove reprezentacije vidi kao kršenje međunarodnog prava, dok se očekuje i stav FIFA.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar