U trendu

Kristijano Ronaldo dobitnik Zlatne lopte!

Kristijano Ronaldo će sledećeg ponedeljka u 20 časova zvanično postati dobitnik Zlatne lopte „Frans Fudbala“. Zvezda Real Madrida, kao i sam klub, već znaju ovu informaciju, baš kao i španski mediji koji ovu vest prenose.

Narednog četvrtka, ukoliko ne bude drastičnijih promena planova, emisari jednog od najpoznatijih (a i najvažnijih, zbog razloga koje je i teško pobrojati) listova na svetu stići će u Madrid kako bi sproveli tradicionalni intervju pobednika sa zlatnim trofejom, prenosi RTS.

Čitava ceremonija biće obavljena na stadionu „Santijago Bernabeu“.

„Frans Fudbal“ će u ponedeljak početi sa svojevrsnim odbrojavanjem, odnosno listanjem glasova za 30 fudbalera u užem izboru za nagradu, počevši od nominalno poslednjeplasiranog. Srebrna lopta, kako prenosi „Mundo Deportivo“, ide u ruke Lionela Mesija, koji će morati da preda titulu najvećem rivalu koji je u ovoj godini objedinio titule prvaka Evrope sa Portugalijom i Real Madridom. Nije poznato ko je treći u ovom izboru.

U konačnom izboru FIFA za najboljeg fudbalera sveta, osim pomenutog i očekivanog dvojca, tu je još i Antoan Grizman.

Dobijanje novog individualnog priznanja možda skrene pažnju sa Ronaldovog problema (za sada samo zvanično evidentiranog na stranicama štampe) sa (ne)plaćanjem poreza. Važno je naglasiti da Zlatna Lopta predstavlja nagradu, makar nominalno, ne samo za igre samog fudbalera, već i za ono što on radi van terena.

Ovo je godina u kojoj je savez „Frans Fudbala“ i FIFA raskinut. Oni su skupa od 2010. godine dodeljivali FIFA Zlatnu loptu, koja je sada, iznova, podeljena na dve odvojene nagrade.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.