U trendu

Kritika Morinju zbog izbacivanja lekarke

Sportski lekar i naučnik Piter Brukner izjavio je danas da je ponašanje trenera fudbalera Čelsija Žozea Morinja prema klupskoj lekarki Evi Karneiro „apsolutno užasavajuće“.

Čelsi je u subotu u prvom kolu Premijer lige odigrao na svom terenu nerešeno 2:2 sa Svonsijem, a u samoj završnici utakmice „plavci“ su u jednom trenutku ostali sa devetoricom igrača na terenu, pošto je Edenu Azaru ukazivana pomoć.

Morinjo se naljutio zbog toga na lekarku Evu Karneiro i fizioterapeuta Džona Ferna, pošto je smatrao da je Azar mogao da izvede slobodan udarac i postigne gol. On je rekao da su oni reagovali „impulsivno i naivno“ i da su pokazali da „ne razumeju fudbal“.

Portugalski trener je zbog toga izbacio lekarku iz stručnog štaba pa ona neće više biti na treninzima i utakmicama.

Brukner je rekao da Morinjo svom lekarskom timu duguje izvinjenje.

„Mislim da je takvo ponašanje trenera užasavajuće. Njegov igrač je pao na travu i ostao da leži, a sudija je smatrao da je to dovoljno ozbiljno i pozvao je lekara i fizioterapeuta. Ušli su na teren jer im je to posao, igrač je ležao na travi, pa je morao da izađe sa terena. Šta očekujete od lekara, da ignoriše poziv sudije“, rekao je Brukner, preneli su britanski mediji.

Morinjo je rekao da je Azar samo bio umoran i da je dobio udarac, ali je Brukner podržao odluku lekarke da izađe na teren.

„Možda je trebalo da kritikuje svog igrača što je ostao na travi, pre nego da kritikuje lekarski tim“, rekao je lekar kritket reprezentacije Australije Brukner.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar