U trendu

KSS traži rešenje za nezgodan kalendar

Košarkaški savez Srbije (KSS) imaće velikih problema da organizuje završnicu domaćeg prvenstva zbog nezgodnog kalendara takmičenja do kraja sezone, zaključeno je na današnjoj sednici Skupštine te organizacije.

Veliki problem predstavlja veliki broj takmičenja, pošto Crvena zvezda ima izgledne šanse da se plasira u četvrtfinače Evrolige, dok će taj klub zajedno sa Mega Leksom učestvovati i u plej-ofu Jadranske lige.

Prema rečima prvog čoveka KSS-a Dragana Djilasa, postoji mogućnost i da se završnica regionalnog takmičenja pomeri na kraj sezone, ili dok definitivno ne bude poznato da li će i koliko klubova iz tog takmičenja igrati u Evropi naredne sezone.

„Postoji mnogo problema“, naveo je Djilas obraćajući se delegatima Skupštine, čija je sednica održana u Nišu.

On je kazao da pre svega treba da se gleda interes srpskih klubova i takmičenja, poštujući Jadransku ligu.

„Ne želim da prejudiciram šta se dogadja sa regionalnom, ali domaća liga polako ali sigurno postaje sve značajnija“, dodao je predsednik KSS-a.

Kako je rekao, svi u savezu su svesni „rata“ izmedju Evrolige i Fibe i dodao da čelnici KSS-a „sede i čekaju“ i pokušavaju da budu što pametniji kada je reč o tom problemu.

Govoreći o muškoj reprezentaciji Srbije, Djilas je naveo da je kalendar i za to veliki problem, jer će pripreme za kvalifikacije za Olimpijske igre biti veoma kratke.

„Svi očekujemo plasman na Olimpijske igre, ali će biti još teže jer će posle toga ostati još 20-ak dana za pripreme za Rio. To će biti veliki zadatak“, rekao je Djilas i dodao da očekuje bar jednu medalju košarkaša ili košarkašica sa Olimpijskih igara.

Djilas je najavio da će ulaznice za kvalifikacioni turnir u Areni koštati od 400 dinara i tako budu dostupne svim gradjanima.

„Da Arena ima 30.000 mesta, koja god da je cena karte, mislim da bi sve bilo prodato. Odlučili smo se da cene karata samo pokriju troškove organizacije“, dodao je on.

Skupština je izabrala Dušana Projovića za potpredsednika Košarkaškog saveza Srbije zaduženog za takmičenje. Projović je dobio podršku 25 od prisutnih 26 članova Skupštine. Jedan listić bio je nevažeći.

Takodje, predloženo je da dosadašnji potpredsednik Dejan Tomašević postane stalni generalni sekretar KSS-a.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.