U trendu

Kuerten: Posebna aroma uspeha jer je Novak Srbin

Nekadašnji brazilski teniser Gustavo Kuerten, trostruki šampion Rolan Garosa, izjavio je da Đokovićevom uspehu u Parizu posebnu aromu daje to što dolaze iz Srbije, koja nije teniska velesila, baš kao što nije ni Brazil.

„Teško je verovati u početku, ali na kraju uspeh doživljavaš još dublje i još jače jer znaš koliki si dug put prevalio. To daje dodatnu aromu svemu i stvara novu motivaciju, tako je bilo i sa Novakom“, izjavio je Kuerten, a prenosi B92.

Đoković je osvajanje prve titule u Parizu i kompletiranje gren slem tituler, koje su sada sve u njegovom vlasništvu, proslavio kopireajući Kuertenovo srce na centralnom terenu.

„To je nešto što se najčeššće smatra nemogućim u tenisu, ali on je uspeo to da ostvari. I takve stvari radi na dnevnom nivou, obara neke rekorde, pomera neke brojke i sada je sve bliži Federeru. Možda će za godinu ili dve biti i u poziciji da ga prestigne po broju gren slem titula“, istakao je Kuerten i dodao da je Đoković favorit i na Vimbldonu i na svakom sledećem turniru.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.